Făgăduința pentru azi – 27 ianuarie 2020

„Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne curățească de orice nelegiuire.” – 1 Ioan 1:9

Albert Speer a fost singurul acuzat al procesului de la Nürnberg care şi-a recunoscut vina. Toţi ceilalţi fie au negat, fie nici măcar nu s-au predat, iar unii nici măcar n-au fost judecaţi încă. Recunoașterea unei infracțiuni poate duce la reducerea pedepsei în majoritatea tribunalelor. Acest lucru depinde totuși de subiectivismul judecătorului care pronunță sentința.

În ce privește păcatul, principala dorință a lui Dumnezeu nu este nici pedepsirea și nici moartea păcătosului. El Își dorește cel mai mult salvarea, izbăvirea celui greșit. Dar salvarea omului, deși este plătită foarte scump cu viața Mântuitorului, depinde într-un mod esențial de un gest al omului: recunoașterea, mărturisirea. Acest lucru poate fi poarta prin care vine mântuirea, dar poate fi și zidul care îl desparte pe om de Izbăvitorul lui. Invitația lui Dumnezeu este de a veni, indiferent de situația în care ne aflăm, în fața Lui cu mărturisire, pentru a-I da șansa să devină avocatul nostru și să obțină iertare în meritele jertfei de pe cruce. Acum e momentul pentru mărturisire sinceră și deplină.

Provocare

Gândește-te dacă ai pe inimă o greșeală făcută față de cineva. Ia hotărârea să ceri iertare, roagă-te pentru ajutor divin și vorbește cu persoana față de care ai greșit.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video