Făgăduința pentru azi – 26 ianuarie 2020

„Nu va frânge o trestie ruptă şi nici nu va stinge un fitil care fumegă, până va face să biruiască judecata.” – Matei 12:20

Un arbore emană în jur de 100 de galoane (378,53 litri) de umezeală în fiecare zi! O suprafață de 4 000 de metri pătraţi de arbori poate absorbi monoxidul de carbon produs de 50 de maşini timp de 12 ore! Aceeași suprafață (4000 de metri pătraţi) de arbori de avocado poate produce aproximativ 3730 de kilograme de hrană delicioasă, iar o cultură de bananieri de aceeași suprafață, 8976 de kilograme.

Printre temele foarte prezente în politică și educație este și cea a protejării naturii. Omenirea este foarte preocupată de conservarea a ceea ce mai există, dar și de refacerea unor zone distruse. Toate acțiunile sunt de obicei concepute din motive economice și de imagine.

Există însă o acțiune „ecologică” de tip spiritual. În acest moment, doar Dumnezeu are acțiuni de acest fel, dar Își dorește ca și oamenii să participe. Este vorba de protejarea și refacerea celor ce sunt pe punctul de a se frânge sub povara vieții lor (din cauza păcatului; din cauza dezamăgirilor și a neîncrederii). Poate chiar tu ești în pericolul de a te prăbuși. Dacă este așa, nu uita că El nu va permite să cazi. Poate că cineva de lângă tine este gata să se prăbușească. Tu poți fi mâna prin care Dumnezeu o va susține pe acea persoană. Ieși azi din zona ta de confort.

Provocare

Scrie sau adresează un mesaj de încurajare, o făgăduință frumoasă cuiva care știi că trece printr-o încercare.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor