Făgăduința pentru azi – 25 ianuarie 2020

„Domnul este îndurător şi milostiv, îndelung răbdător şi bogat în bunătate.” – Psalmii 103:8

„Omul milos are parte de pace dulce, iar cel ce slujeşte cu dezinteres binele altora va avea o mulţumire binecuvântată în viaţă. Duhul Sfânt, care rămâne în suflet şi este învederat în viaţă, va îndulci inimile aspre şi va da naştere la simpatie şi duioşie.” – Ellen White

Mila și bunătatea nu mai sunt de mult în setările noastre „by default”. Deși ar trebui să ne naștem cu aceste sentimente, din pricina degradării continue a ființei umane, chiar și cele mai de bază caracteristici trebuie formate, educate și dezvoltate. A fi bun sau milos nu mai este o întâmplare; necesită efort și voință. Chiar și atunci când are intenţii bune, omul are nevoie de o putere mult mai mare pentru a redeveni bun, iertător sau răbdător. Puterea nu poate veni de la noi înșine, ci numai de la sursa divină. Doar în Dumnezeu putem găsi rezolvarea nevoii noastre de sentimente pozitive și nobile. Dacă azi vei simți că nu faci față, cere-I fără ezitare ajutorul. În mod sigur El îți va fi alături.

Provocare

Ieși la întâmplare pe stradă și observă oamenii. Încearcă să găsești pe cineva care are nevoie imediată de ajutor și fă o faptă bună fără să primești răsplată.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video