Făgăduința pentru azi – 23 ianuarie 2020

„Fiindcă ai păzit cuvântul răbdării Mele, te voi păzi şi Eu de ceasul încercării.” – Apocalipsa 3:10

Durata vieţii unor animale diferă în funcţie de dimensiunile creierului şi ale corpului, precum şi de frecvenţa pulsului. Animalele mici, active, îşi consumă mai rapid energia decât cele mari, mai încete. O zi din viaţa chiţcanului, de exemplu, corespunde cu 50 de zile din viaţa elefantului. Există așa-numitele efemeride, care trăiesc doar o oră. Pentru aceste ființe, existenţa este tristă, neagră sau luminoasă, în funcție de momentul zilei când s-au trezit la viață.

Proiectul lui Dumnezeu cu privire la om a fost de la început unul pentru veșnicie. Ne-a creat din start cu posibilitatea vieții fără sfârșit. Dar, pentru ca veșnicia să nu fie asemenea unei obligații sau un fel de condamnare la existență infinită, a stabilit dreptul de a alege noi dacă vrem să trăim conform cu proiectul Lui. Viața noastră s-a scurtat din pricină că noi, înainte de a alege să mâncăm din pomul vieții, am decis să gustăm întâi din pomul oprit, aducător de condamnare și moarte. Faptul că apoi ni s-a oprit accesul la pomul vieții este una dintre cele mai mari binecuvântări. Timpul suferinței, al păcatului și al nedreptății este unul limitat. Adevărata viață va fi cea pregătită de Creatorul după revenirea Lui. Iată un motiv foarte bun să-ți reînnoiești acum decizia de a aștepta apropiata Lui revenire.

Provocare

Scrie acum pe o foaie de hârtie o reînnoire a legământului tău de așteptător al revenirii lui Isus. Păstrează în Biblia ta sau într-un jurnal acest nou legământ.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video