Făgăduința pentru azi – 22 ianuarie 2020

„Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie.” – Psalmii 34:7

Ursul polar este trădat în peisajul acoperit de zăpadă de nasul său negru ca tăciunele. În zilele însorite, acesta poate fi observat cu binoclul de la o distanţă de 10 kilometri. Pentru a nu fi descoperit, când se furişează spre grupurile de foci, îşi acoperă nasul cu labele. Acest lucru face ca înaintarea lui să fie mult mai dificilă, însă nu are altă soluție.

Satana se furișează fără contenire până lângă noi cu scopul unic de a ne face rău. De foarte multe ori, ni se prezintă în ipostaze înșelătoare, în forme și culori imaculate. Inteligența noastră nu este suficientă pentru a detecta planurile lui. Chiar dacă aparenta lui nevinovăție este totuși trădată de „nasul lui negru”, noi suntem prea slabi pentru a-i decodifica toate prefăcătoriile. Din acest motiv este esențială pentru noi prezența îngerilor păzitori trimiși de Dumnezeu în viața fiecăruia. Bucură-te astăzi că lângă tine este un înger păzitor, mulțumește-I lui Dumnezeu și mergi doar pe acolo pe unde și îngerul tău poate veni fără să fie stânjenit.

Provocare

Ce-ar fi să stai astăzi pe lângă cineva mai mic decât tine și să-l ocrotești, să-i fii un fel de înger păzitor!

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor