Făgăduința pentru azi – 13 ianuarie 2020

„… Să nu vă îngrijoraţi, gândindu-vă cum sau ce veţi spune, căci ce veţi avea de spus vă va fi dat chiar în ceasul acela.” – Matei 10:19

În anul 1616, Inchiziţia interzice opera lui Copernic, considerând-o eretică. Ulterior s-a recunoscut că avea dreptate, însă inutil. De aceeaşi soartă au avut parte şi mulţi credincioşi, dar de fiecare dată răspunsul lor a fost inspirat de Dumnezeu.

Nu doar în situațiile de criză ori de anchetă avem nevoie de inspirație pentru a ști ce să răspundem, ci și în acele simple ocazii când ne-am dori să explicăm cuiva despre crezul ori
despre speranța noastră. Ne simțim temători și atunci când primim întrebări cu privire la adevărul pe care îl credem, dar nu suntem siguri că știm toate argumentele. Însă există și situații obișnuite de viață când e nevoie să încurajăm, să răspundem la o temere a cuiva sau să oferim un răspuns cu privire la anumite decizii. În fiecare caz avem nevoie de inspirație și idei. Ajutorul poate veni de la Dumnezeu dacă Îi cerem acest lucru și dacă alegem să rămânem receptivi la influența Duhului Său. Uneori, chiar fragmentul pe care îl citim din Biblie într-o dimineață poate fi o sursă de inspirație pentru răspunsurile pe care le avem de dat peste zi. Alege astăzi să te inspiri din Cuvântul lui Dumnezeu.

Provocare

Astăzi fii cu luare-aminte la replicile și la sfaturile pe care le dai altora. Gândește-te de două ori înainte de a rosti cuvintele.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedentIubirea de mamă
Articolul următorPrin puterea bogăției mele