Făgăduința pentru azi – 12 ianuarie 2020

„Dar cine va răbda până la sfârşit va fi mântuit.” – Matei 24:13

În spaţiu, cerul este întotdeauna negru. Dar asta nu împiedică soarele să strălucească puternic, fiindcă nu există niciun nor care să-l acopere. Oamenii de știință spun că frigul este de fapt lipsa căldurii (nu există ceva pe care să-l numim frig); întunericul este absența luminii.

Este un lucru dificil pentru noi să suportăm neplăcerea și disconfortul; este extrem de greu să rezistăm în condiții nefavorabile, de nedreptate sau de restricții. Suntem rezistenți pe termen scurt, dar, dacă boala, lipsurile ori nedreptatea se prelungesc, devenim agitați, apoi începem să căutăm explicații și sfârșim de obicei prin a ne revolta. În cele mai multe situații revolta se îndreaptă chiar împotriva Celui ce nu are nicio vină. Dacă ne îmbolnăvim, nu ne revoltăm împotriva societății sau împotriva noastră înșine; dacă ratăm un examen, nu ne revoltăm pe mintea noastră comodă sau neantrenată; dacă pierdem, nu ne supărăm pe neatenția noastră ori pe complexitatea unui context, ci Îl alegem ca țintă a revoltei pe Dumnezeu. Poate pentru că simțim că Lui ar trebui să-I pese de supărarea noastră; poate că sperăm să-I trezim compasiunea și să ne ajute; poate că nu avem puterea să ne asumăm consecințele alegerilor făcute. Important este că El nu ne abandonează nici măcar atunci când suntem supărați. El așteaptă să ne revenim și să descoperim că nu am fost lăsați niciodată singuri, nici măcar astăzi. El este cu noi.

Provocare

Încearcă astăzi să finalizezi ceva ce ai tot amânat de mai multă vreme.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video