Făgăduința pentru azi – 10 ianuarie 2020

„V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri, dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.” – Ioan 16:33

Lămâile sunt un simbol al acrelii. Chiar dacă numai priveşti o lămâie se produc efecte puternice. Totuşi este interesant că un kilogram de lămâi conţine mai mult zahăr decât un kilogram de căpşuni.

De foarte multe ori aparențele înșală. Viața are atât de multe aspecte înșelătoare și îngrijorătoare. Cel mai ușor de pierdut pentru un om este pacea, sentimentul că nu ai motive să te îngrijorezi de nimic. Sunt puține persoanele și lucrurile care ne asigură sentimentul acesta. Poate că niciun alt sentiment nu e posibil în absența păcii. Nu poți fi iubitor, încântat, bun ori curajos dacă ai pierdut pacea din inima ta. Fără pace, toate celelalte lucruri își pierd culoarea și dimensiunile. Din acest motiv, Mântuitorul promite acel fel de pace care nu dispare la orice adiere. În aparență, este puțin probabil să găsești pacea într-un salon de spital sau undeva în captivitate; nu te aștepți să găsești pacea în timpul șomajului sau după ce ai picat un examen. Cu toate acestea, pacea e ascunsă în cele mai neașteptate locuri. Dumnezeu a ascuns-o acolo pentru tine. Fii foarte atent astăzi, pacea ar putea fi sub ochii tăi.

Provocare

Vezi dacă astăzi ai putea media un conflict mai vechi sau mai nou dintre două persoane apropiate din cercul de prieteni.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor