Făgăduința pentru azi – 9 ianuarie 2020

„«Pot să se mute şi munţii, pot să se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, şi legământul Meu de pace nu se va clătina», zice Domnul, care are milă de tine.” – Isaia 54:10

Dacă ai voinţă, poţi să muţi şi munţii din loc. Dacă ai creier, îi laşi acolo, că nu te deranjează. – Autor necunoscut

Credinţa trebuie direcţionată constructiv, nu distructiv. Nu-i o dovadă de credință să faci escaladă pe un perete de stâncă fără să ai coardă de asigurare; și nu-i o probă de credință să pleci cu mașina fără frâne de acasă în convingerea că nu va trebui să oprești pe undeva. Dumnezeu răspunde chiar și la rugăciunea plină de credință a unui copil. A răspuns chiar și la lipsa de credință a unui tată disperat (tatăl tânărului demonizat). Dar El nu va răspunde vreodată tupeiștilor și celor ce abuzează de relația cu El. Un lucru este cert: dacă Dumnezeu promite că va face ceva, oricât de imposibil ar părea, El o va face; dacă El a cerut cuiva să facă un lucru, va oferi și ajutorul, oricât de improbabil ar părea. Un om credincios nu face demonstrații, ci primește răspunsuri. Dacă vrea cineva să se prezinte ca un mare credincios, e posibil să piardă chiar în cadrul prezentării sale. Dumnezeu răspunde inimii umilite. El este cu cei al căror duh este zdrobit și disperat. Mută astăzi munții, acei munți care trebuie mutați, nu îți dori să schimbi relieful doar de dragul demonstrației.

Provocare

Amintește-ți o rugăciune la care Dumnezeu ți-a răspuns în mod foarte clar. Mulțumește-I azi în mod special pentru acel răspuns.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor