Făgăduința pentru azi – 8 ianuarie 2020

„«Da», zice Domnul, «prada celui puternic îi va fi luată şi cel prins de asupritor va scăpa, căci Eu voi lupta împotriva vrăjmaşilor tăi şi voi scăpa pe fiii tăi.»” – Isaia 49:25

În Evul Mediu, diamantele nu erau atât de valoroase ca podoabe, ci erau purtate în bătălii, ca simboluri ale curajului şi ale tăriei.

În multe situații, ne trezim capturați de gânduri îndoielnice, de exprimări nedorite, de atitudini respingătoare. Nu este nevoie de existența altor dușmani pentru că noi înșine creștem și găzduim în noi propria armată de vrăjmași. Slăbiciunile noastre pot deveni asupritorii noștri; devenim robi ai acelor obiceiuri simple, pe care le-am cultivat în joacă sau din comoditate. Când vrem să ne ridicăm și să mergem mai departe, constatăm că nu avem nici voință suficientă, nici putere și nici vreun plan de reușită. Urmează descurajarea și, uneori, chiar resemnarea: „sunt prea slab”, „sunt prea decăzut”, „ce rost are să mai încerc?” etc.

Dar ține minte că nu despre puterea ta este vorba în această bătălie și nici despre numeroasele tale slăbiciuni devenite vrăjmașul și asupritorul tău. Aici este vorba despre puterea și bunătatea lui Dumnezeu. Astăzi roagă-L și lasă-L pe El să lupte; tu stai doar în legătură cu El, roagă-te când simți că nu poți birui ceva.

Provocare

Pune pe listă două temeri personale cu care te confrunți în ultima perioadă. Roagă-te special ca Dumnezeu să te elibereze de acele temeri. E momentul să mergi mai departe.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video