Făgăduința pentru azi – 4 ianuarie 2020

„Domnul este milostiv şi drept şi Dumnezeul nostru este plin de îndurare.” – Psalmii 116:5

„Cei îndurători vor afla îndurare, iar cei cu inima curată Îl vor vedea pe Dumnezeu. Orice gând necurat pângăreşte sufletul, distruge simţul moral şi tinde să şteargă influenţele Duhului Sfânt.” – Ellen White

Nu e un lucru simplu să te simți iertat pe deplin. Se știe că cel mai greu ne iertăm propriile greșeli. Din acest motiv, ne este foarte dificil să vedem în Dumnezeu o persoană care iartă, cineva care e dispus să șteargă datorii, să uite momente de răutate sau de slăbiciune. De altfel, și dușmanul lui Dumnezeu, Satana, ar vrea ca omul să nu accepte ideea unui Dumnezeu iertător. Lui nu-i convine că omul se poate întoarce la Dumnezeu și poate cere iertare. El ar prefera să ne stingem sub povara noastră de vinovăție și să ne anulăm singuri orice șansă. Nimic nu-l face mai fericit pe diavolul decât descurajarea noastră și neîncrederea în mila lui Dumnezeu. Este oare și azi o zi în care vreau să-l fac fericit pe vrăjmașul lui Dumnezeu și al meu? Este și azi o zi când nu îndrăznesc să las jos povara de păcate și să cer iertare pe deplin? Tocmai dreptatea de care ne temem atât de mult Îl face pe Dumnezeu să nu-l lase câștigător pe Satana în lupta noastră cu slăbiciunea, cu tentațiile și cu răul. Azi ar trebui să învingă harul lui Dumnezeu și nu îndoielile mele.

Provocare

Fă o listă scurtă cu acele păcate sau lucruri din viața ta pentru care încă nu te simți iertat. Roagă-te încă o dată, apoi citește făgăduința din 1 Ioan 2:1.

Daniel Chirileanu
Daniel Chirileanu
Acest devoțional destinat tinerilor ne oferă rețeta reușitei în fiecare zi. Pornind de la aspecte cotidiene sau istorice, ne provoacă să gândim dincolo de obișnuit, de banal, încercând să ne aliniem viața lumii lui Dumnezeu. Regăsirea acestei lumi ne poate lumina prezentul doar în măsura în care suntem dispuși să o experimentăm. Și poate schimba viața altora doar dacă a schimbat-o mai întâi pe a noastră.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor