Combustibil insuficient

Atunci Împărăţia cerurilor se va asemăna cu zece fecioare care şi-au luat candelele şi au ieşit în întâmpinarea mirelui. Cinci din ele erau nechibzuite, şi cinci, înţelepte. Cele nechibzuite, când şi-au luat candelele, n-au luat cu ele untdelemn; dar cele înţelepte, împreună cu candelele, au luat cu ele şi untdelemn în vase. – Matei 25:1-4

Era multă emoţie și mari așteptări! Pentru prima dată echipa de fotbal Chapecoense, dintr-un mic oraș din Brazilia de Sud urma să joace un meci dublu în finala Copei Sudamericane. Adversarul era Atletico Nacional din Medelin, Columbia, unde trebuia să aibă loc primul meci. În drumul spre Columbia, Chapecoense a luat mai întâi un zbor comercial spre Bolivia și de acolo un avion închiriat, Avro RJ85, deţinut de LaMia, o linie de zbor boliviană.

Luni, 28 noiembrie 2016, în jurul ore locale 10:00 seara, avionul a rămas fără combustibil și s-a prăbușit la doar câteva mile de aeroportul internaţional Medellin. Din cei 77 de oameni care erau la bord (care cuprindea șase membri ai echipajului și 68 de pasageri), doar șase au supravieţuit. Surse oficiale au confirmat că pilotul a fost avertizat înainte de decolarea de pe aeroportul din Bolivia despre faptul că s-ar putea să nu fie suficient combustibilul, dar chiar și așa, el a crezut că o să reușească. Rezultatul tragic a fost 71 de persoane decedate, inclusiv el.

Ziarele din jurul lumii au publicat știrea sfâșietoare, iar multe jocuri de pe planetă au început cu un minut de reculegere. Atletico Nacional chiar a cerut Confederaţiei Sudamericane de Fotbal (CONMEBOL) să ofere Cupa Campionatului Sudamerican celor de la Chapecoense, lucru care s-a și întâmplat. Dar niciunul dintre aceste onoruri sau altele de genul acesta nu i-au salvat pe cei care au murit și care i-au lăsat în urmă pe cei iubiţi, prieteni și chiar fani.

Acest accident dezastruos ne amintește de fecioarele neînţelepte, care nu au luat cu ele untdelemn suficient și care au rămas pe dinafară la sărbătoarea nunţii (Matei 25:1-13). Ni se spune că: „Cei reprezentaţi prin fecioarele nechibzuite nu sunt ipocriţi. Ei au consideraţie faţă de adevăr, l-au apărat şi l-au susţinut. Unii ca aceştia se simt atraşi către cei care cred adevărul, dar nu s-au supus cu totul lucrării Duhului Sfânt.” (Parabolele Domnului Hristos, p. 411)

În timp ce accidentul aviatic al companiei LaMia a generat multe probleme temporare, pierderea spirituală are consecinţe eterne ireversibile. Te rog, nu te juca cu viaţa ta spirituală, așa cum a făcut pilotul cu zborul său dezastruos! Preţul e prea mare!

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video