Hoțul care ne fură timpul

De aceea, cum zice Duhul Sfânt: „Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile, ca în ziua răzvrătirii, ca în ziua ispitirii în pustiu.”– Evrei 3:7-8

Unele obiecte furate pot fi recuperate sau cel puţin înlocuite. Dar ocaziile pierdute s-ar putea să nu se mai întoarcă, iar timpul, odată trecut, nu se mai întoarce niciodată. Unul dintre cei mai mari duşmani ai timpului este amânarea, adică tendinţa de a lăsa pe mai târziu deciziile şi acţiunile personale. Nu e de mirare că poetul şi dramaturgul Edward Young (1683–1765) a scris: „Amânarea este hoţul timpului.” Iar altcineva a avertizat, „Amână acum şi te vei panica mai târziu.”

Cunoscutul evanghelist Dwight L. Moody (1837–1899) a susţinut o campanie de evanghelizare în Chicago. Sâmbătă seara, pe 8 octombrie 1871, a ţinut o predică puternică bazată pe Matei 27:22 („Dar ce să fac cu Isus, care Se numeşte Hristos?”). La sfârşitul acestui mesaj, el a rugat congregaţia să mediteze asupra acestui text în timpul săptămânii şi să se întoarcă peste o săptămână pentru a decide ce să facă cu Isus din Nazaret. La scurt timp după ce a terminat predica a izbucnit marele incendiu din Chicago, în care mulţi oameni au murit şi multe părţi din oraş au fost distruse. Moody a regretat profund că i-a lăsat pe oameni să se gândească o săptămână la decizia personală pentru Hristos. De atunci înainte, el a rugat întotdeauna audienţa să se decidă pentru Hristos în timpul întâlnirii pe care o aveau.

Amânarea este de obicei o scuză politică pentru a nu-ţi asuma responsabilitatea care se aşteaptă de la tine. Precum spune şi cunoscutul proverb: „Sunt foarte ocupat făcând lucruri pe care nu am nevoie să le fac pentru a evita să fac ceea ce ar trebui să fac cu adevărat.” Din nefericire, multe lucruri pe care alegem să le amânăm doar pentru o vreme ajung amânate pentru totdeauna. Acesta a fost cazul lui Felix, care i-a spus lui Pavel: „De astă dată, du-te; când voi mai avea prilej, te voi chema.” (Fapte 24:25). Dar acel „prilej” nu a mai venit niciodată!

Dacă ai o tendinţă spre amânare, atunci astăzi – sau mai bine spus acum – este cea mai bună ocazie pentru a-ţi îmbunătăţi capacitatea de luare a deciziilor, pentru binele tău şi spre uşurarea celor din jurul tău.

Dacă ai amânat hotărârea pentru Hristos, ar trebui să-ţi aminteşti că în Biblie timpul mântuirii este întotdeauna astăzi! Noi putem trăi doar în prezent, iar astăzi ţi se oferă o nouă ocazie pentru a face un legământ cu Dumnezeu sau pentru a-l reînnoi.

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor