Adevărate minuni moderne

O mie să cadă alături de tine şi zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se va apropia. – Psalmii 91:7

Minunile charismatice moderne au loc exclusiv pe scenă – în faţa unui public mare şi, dacă se poate, să fie transmise la cât mai multe persoane posibil. Dar Dumnezeu nu depinde de strategii de marketing pentru a lucra în favoarea slujitorilor Săi credincioşi (Matei 7:21-23). În cartea sa inspiratoare, A Thousand Shall Fall, Susi Hasel Mundy povesteşte experienţa uimitoare cum Dumnezeu l-a protejat în mod miraculos pe tatăl ei, Franz Hasel, şi familia lor din Germania în timpul lui Hitler, în al Doilea Război Mondial.

Ca pacifist adventist de ziua a şaptea, Frank Hasel a fost recrutat şi repartizat în Pioneer Company 699, trupele de elită ale lui Hitler, care construiau poduri în linia întâi. Pe 1 iulie 1941, Pionierii au primit ordin să tra-verseze graniţa poloneză şi să intre în Ucraina. După câteva zile de marş, mulţi soldaţi erau foarte epuizaţi. Cei care nu au mai putut să înainteze au fost lăsaţi în urmă să moară din cauza bolii sau au fost omorâţi de către ruşi. Şi Franz a fost epuizat şi ardea din cauza febrei ridicate. Şosetele lui erau ferfeniţă şi picioarele umflate îi erau acoperite de băşici foarte mari.

Fără speranţă pentru viitor, Franz s-a rugat: „Doamne, Tu ştii că viaţa mea îţi este dedicată Ţie. Când am plecat de acasă am plecat cu asigurarea că Tu mă vei duce înapoi în siguranţă la familia mea. Acum Tu mi-ai dat o altă făgăduinţă. Dar iată-mă, bolnav şi incapabil să mai continui. Dacă nu mă vei ajuta Tu, sunt pierdut. Ştiu că Tu eşti un Dumnezeu care Se ţine de promisiuni. Mă predau în mâinile Tale.” La scurtă vreme după aceea a adormit. Apelul de trezire a sunat la ora 3:15 dimineaţa. Spre uimirea lui, picioarele i se vindecaseră complet – acoperite de piele nouă şi fără coajă! Aceasta a fost doar una din multele ocazii în care a fost în pericol, dar Dumnezeu l-a protejat.

Din cei 1 200 de bărbaţi care erau în Pioneer Company, doar şapte au supravieţuit, iar Franz a fost unul dintre ei. Franz a simţit cu adevărat grija protectoare a lui Dumnezeu aşa cum este promis în Psalmii 91:7 – „O mie să cadă alături de tine […], dar de tine nu se va apropia.” Acasă, soţia şi copiii lui Franz au fost martorii împlinirii făgăduinţei din Psalmii 91:10 – „Nicio nenorocire nu te va ajunge, nicio urgie nu se va apropia de cortul tău.” Fără îndoială, puterea lui Dumnezeu nu a slăbit şi făgăduinţele Lui nu se vor epuiza niciodată. El Se îngrijeşte de tine şi nu te va părăsi niciodată. El te poate proteja şi astăzi, aşa cum a făcut cu familia Hasel.

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor