O investiție care merită

Deci, fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva, să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu. – 1 Corinteni 10:31

Sănătatea este un cont de economii în care aşteptăm să investim doar după ce nu mai este la fel de rentabil ca înainte. Dar chiar şi aşa, ne aşteptăm să primim ce este mai bun. A. J. Reb Materi spunea foarte bine: „Atât de mulţi oameni îşi irosesc sănătatea încercând să câştige avere şi apoi îşi cheltuiesc averea pentru a-şi recâştiga sănătatea.”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a fost fondată pe 7 aprilie 1948 şi are sediul în Geneva, Elveţia. Ziua Mondială a Sănătăţii este săr-bătorită în fiecare an pe data de 7 aprilie, marcând astfel fondarea OMS şi atrăgând atenţia asupra problemelor importante de sănătate cu care se confruntă lumea la scară globală. Dar ce este sănătatea şi cum putem să o promovăm? Potrivit OMS, „sănătatea este o stare pe deplin favorabilă atât fizic, mintal, cât şi social şi nu doar absenţa bolilor sau a infirmităţilor”.

În cartea sa, Divina vindecare (pp. 127–128), Ellen White explică următoarele: „În general se acordă prea puţină atenţie păstrării sănătăţii. Este cu mult mai bine să preîntâmpini boala decât să ştii cum s-o tratezi când aceasta s-a instalat. Este datoria fiecărei persoane, în interesul său şi în interesul omenirii, de a se informa în ce priveşte legile vieţii şi de a le respecta cu conştiinciozitate. Toţi au nevoie să se familiarizeze cu cel mai minunat organism din câte există – corpul omenesc. Ar trebui să înţeleagă funcţiile diferitelor organe şi interdependenţa lor pentru o funcţionare sănătoasă a tuturor. Ar trebui să studieze influenţa minţii asupra corpului şi cea a corpului asupra minţii şi legile care le guvernează.”

Ellen White explică: „Aerul curat, lumina solară, cumpătarea, odihna, exerciţiul fizic, dieta corespunzătoare, folosirea apei, încrederea în puterea divină – acestea sunt adevăratele remedii. Fiecare om ar trebui să aibă cunoştinţe despre mijloacele de refacere ale organismului şi despre modul în care să le folosească. … Cei care rămân statornici în ascultarea faţă de legile după care lucrează acestea vor culege răsplata în sănătate trupească şi mintală.” Aceste principii sunt la baza programului de sănătate NEWSTART® – Dieta, exerciţiul fizic, apa, lumina soarelui, temperanţa, aerul, odihna şi încrederea în Dumnezeu.

Cunoscând deja multe din cele menţionate mai sus, de ce să nu îţi îmbunătăţeşti stilul de viaţă, gândindu-te serios şi echilibrat la fiecare dintre aceste principii de bază?

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video