GPS profetic

Urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: „Iată drumul, mergeţi pe el!” când veţi voi să vă mai abateţi la dreapta sau la stânga. – Isaia 30:21

A fost o vreme când era puţin mai greu să găseşti o adresă anume. Dar viaţa şi deplasările au devenit mai uşoare odată cu progresul şi popularizarea Sistemului de Poziţionare Global (GPS). Acest sistem de radio-navigaţie în spaţiu este operat de Forţele Aeriene ale Statelor Unite şi este disponibil în întreaga lume. În 10 februarie 1993, National Aeronautic Association a ales echipa GPS drept câştigători ai trofeului Roberto J. Collier 1992, cel mai prestigios premiu în domeniul aviaţiei. Fără dubii, GPS-ul este una din cele mai importante şi folositoare tehnologii ale timpului nostru.

Dispozitivele GPS au capacitatea de a ne arăta drumul pe care alegem să îl urmăm şi ne aduce înapoi la acel drum dacă cumva ne abatem. În sens spiritual, Isus „este Calea” (Ioan 14:6) şi Duhul Sfânt este Agentul divin care ne ţine credincioşi lui Isus şi Cuvântului Său (Ioan 16:13-14).

Făgăduinţa lui Dumnezeu spune că „urechile tale vor auzi după tine glasul care va zice: «Iată drumul, mergeţi pe el!» când veţi voi să vă mai abateţi la dreapta sau la stânga” (Is. 30:21). Unul din cele mai importante mijloace pe care Duhul Sfânt le foloseşte pentru a îndeplini această funcţie este prin darul profeţiei.

Ca adventişti de ziua a şaptea, noi credem că scrierile inspirate ale lui Ellen White sunt un GPS profetic pentru partea finală şi cea mai provocatoare a călătoriei noastre spre căminul ceresc. La fel ca dispozitivele GPS, care sunt doar instrumente menite să ne ţină pe calea cea bună, aceste scrieri nu au rolul de a înlocui Biblia, ci doar de a ne ţine credincioşi faţă de ea. Ele stabilesc parametrii hermeneutici ai interpretării biblice pentru ca noi să nu denaturăm adevărata semnificaţie a Cuvântului lui Dumnezeu. Neluând în seamă aceşti parametri, unii critici şi revizionişti subminează autoritatea profetică a lui Ellen White, pentru a avea suficientă libertate să răsucească versetele biblice.

Niciodată nu ar trebui să reducem la tăcere minunatul cuvânt profetic al lui Dumnezeu. Aşa cum le spune şi Hristos celor şaptezeci: „Cine vă ascultă pe voi pe Mine Mă ascultă şi cine vă nesocoteşte pe voi pe Mine Mă nesocoteşte, iar cine Mă nesocoteşte pe Mine nesocoteşte pe Cel ce M-a trimis pe Mine” (Luca 10:16). Dacă Ellen White a fost un profet fals, ar trebui să o respingem; dar, pe de altă parte, dacă ea a fost un profet adevărat, ar trebui să acceptăm mesajele ei de inspiraţie divină, care sunt pentru noi astăzi.

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video