Dumnezeu este aici

Astfel dar, deoarece copiii sunt părtaşi sângelui şi cărnii, tot aşa şi El Însuşi a fost deopotrivă părtaş la ele. (Evrei 2:14)

„Dumneavoastră sunteţi?” a întrebat o fetiţă atunci când l-a întâlnit într-un parc din oraşul Washington pe preşedintele Obama. În timp ce mergea spre departamentul Ministerului de Interne, preşedintele s-a oprit şi a salutat oamenii, felicitându-i pe câţiva care îşi sărbătoreau ziua de naştere, i-a întrebat cum îi cheamă, a dăruit ciocolată câtorva copii şi a dat mâna cu câţiva vânzători ambulanţi. Poţi vedea acest material video pe canalul oficial de YouTube al Casei Albe. Unul dintre cele mai preţioase momente ale materialului video a fost imaginea cu o doamnă care, dorind să se fotografieze cu preşedintele american, a exclamat plină de euforie: „Este formidabil! Este cea mai frumoasă zi din viaţa mea! Oamenii vor crede că mi-am făcut poză cu o statuie de ceară, şi nu cu preşedintele în persoană!”

Cum ai reacţiona dacă l-ai întâlni pe preşedintele ţării tale? Ce i-ai spune dacă l-ai vedea pe stradă? Acum aş vrea să meditezi la următoarele: Într-o zi, Împăratul universului, Creatorul a tot ce există, Maiestatea cerului, a hotărât să viziteze lumea noastră. Biblia relatează următoarele: „Şi Cuvântul S-a făcut trup şi a locuit printre noi” (Ioan 1:14). Pavel face referire la acest eveniment în următorii termeni: „Şi fără îndoială, mare este taina evlaviei… Cel ce a fost arătat în trup a fost dovedit neprihănit în Duhul” (1 Timotei 3:16). Dumnezeu S-a făcut om şi a locuit printre noi, a umblat printre noi, a trăit printre noi. Astăzi, două mii de ani mai târziu, Hristos continuă să treacă prin oraşele noastre, prin cartierele noastre, dorindu-Şi ca oamenii să se oprească şi să Îi spună bun venit, să Îi vorbească, să Îi povestească problemele lor. Dacă astăzi Îl întâlneşti pe Hristos, cu siguranţă că va fi cea mai frumoasă zi din viaţa ta.

Este cu adevărat surprinzător că Obama a mers pe jos într-un parc din Washington, dar şi mai admirabil a fost că Hristos S-a făcut atât de asemănător cu noi şi a trăit într-un trup ca al nostru, iar timp de 33 de ani, a simţit ce înseamnă să fii om. „Şi prin faptul că El Însuşi a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiţi” (Evrei 2:18). Dumnezeul care S-a făcut om poate înţelege toate ispitele. El a fost ispitit ca şi tine.

#Dumnezeucunoi

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video