Dumnezeu ne va da

Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd. (Evrei 11:1)

Îmi cer scuze că vă deranjez, domnule Müller. Aş vrea să vă spun că toţi copiii aşteaptă micul dejun, dar nu avem nimic să le dăm.” Aşa a început ziua lui George Müller, „Părintele orfanilor”. Müller s-a ridicat şi s-a îndreptat spre sala de mese, unde trei sute de copii erau aşezaţi la masă, cu farfuriile goale în faţă.

Când unul din copilaşi îl întrebă unde era mâncarea, Müller a răspuns: „Dumnezeu ne va da, copilul meu.”

Ajuns la sala de mese, el i-a rugat pe copii să îşi plece capul şi să se roage: „Tatăl nostru iubit, îţi mulţumim pentru hrana pe care o vei procura astăzi pentru noi. Amin.” George habar nu avea de unde putea să vină hrana, dar el credea cu tărie că Dumnezeu va trimite micul dejun. În acel moment, cineva bătu la uşă.

Când Müller a deschis uşa, l-a văzut pe brutar. „Ieri seară, spuse el, nu am putut să dorm, gândindu-mă că voi aveţi nevoie de pâine.” Câteva minute mai târziu, din nou se auzi o bătaie la uşă. Era lăptarul: „Domnule Müller, spuse el, s-a stricat roata de la trăsura mea. Am nevoie de ajutorul copiilor. V-am adus zece sticle de lapte pe care să le folosiţi.” Astfel, Dumnezeu a făcut rost de micul dejun pentru copii, folosindu-se de brutar şi lăptar.

În toată lucrarea sa, Müller a fost tată pentru mai mult de zece mii de orfani. Cum a putut face acest lucru? Iată răspunsul pe care îl găsim într-un jurnal englez scris de Janet şi Geoff Benge: „Dl Müller a arătat lumii că totul venea ca răspuns la rugăciune. Raţionalismul epocii râdea de această declaraţie, dar faptele au rămas.” – Pere d’orphelins [Părintele orfanilor], p. 196.

Rugăciunea este mijlocul pe care ni l-a dat Dumnezeu ca să obţinem ceea ce pare imposibil. Nu renunţa niciodată la rugăciune. Nu obosi să ceri. Nu înceta să crezi. Este adevărat că, pentru mulţi, rugăciunea este un ritual străvechi şi iraţional, dar rezultatele rugăciunii sunt evidente. Dumnezeul care a fost cu Müller este acelaşi care va fi cu tine şi care îţi va da tot ce ai nevoie. Dacă la „Dumnezeu totul este cu putinţă” (Matei 19:26), nu înceta să apelezi la El şi să Îi ceri tot ce ai nevoie. Tu poţi avea asigurarea că vei primi ceea ce acum nu poţi vedea.

#Dumnezeupoatetot #putereacredinţei

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor