Frumuseţe de caracter

Dezmierdările sunt înşelătoare şi frumuseţea este deşartă, dar femeia care se teme de Domnul va fi lăudată. (Proverbele 31:30)

În cartea sa, Hot Illustration for Youth Talks, Wayne Rice menţionează coperta unei reviste pe care era o poză de-a lui Michelle Pfeiffer, pe vremea când cariera ei de actriţă era la apogeu. Chiar lângă poza ei erau scrise următoarele cuvinte: „Ce îi lipseşte lui Michelle Pfeiffer? Absolut nimic!”

Un jurnalist, intrigat de această poză, a hotărât să verifice dacă într-adevăr Michelle nu are nevoie de nimic pentru a fi atât de frumoasă. În timp ce cerceta, el a găsit factura de la esteticianul care o machiase pe Michelle. Conform facturii, femeia căreia nu îi lipsea nimic pentru a fi atât de frumoasă primise: „o curăţire a pielii feţei, tratament pentru cearcăne şi pungile de sub ochi, întinderea colţurilor gurii, un fond de culoare pe buze, o reducere a bărbiei, un tratament pentru ridurile gâtului, micşorarea lobilor urechii, o selecţie de cercei, o aplicare de culoare pe pomeţi, o curăţire a pielii gâtului, eliminarea părului de pe faţă, curăţarea hainelor, ajustări de culoare a pielii şi un adaos de piele sintetică, vestimentaţie care să îi scoată în evidenţă faţa, lărgirea frunţii, ridicarea umerilor, înmuierea muşchilor gâtului, strâmtarea hainelor, un adaos de material în partea dreaptă a rochiei.” Care a fost costul cerut de estetician pentru toate serviciile sale? Nici mai mult nici mai puţin de 1525 de dolari.

Adevărul este că, doar cu o investiţie de o mie cinci sute de dolari în machiaj, şi eu aş putea arăta spectaculos! Fără îndoială că titlul articolului ar fi putut fi: „Ce îi lipseşte lui Michelle Pfeiffer pentru a fi atât de frumoasă? Nimic altceva decât 1525 de dolari pentru machiaj!” Nu este nimic rău în a-ţi dori frumuseţea fizică. Este trist atunci când crezi că doar fizicul este tot ce contează în viaţă şi nu mai ai nevoie de nimic altceva. Acesta era cazul femeii despre care se vorbeşte în Ezechiel 16. Biblia spune că ea se încredea în frumuseţea ei fizică atât de mult, încât a sfârşit prin a o transforma în ceva detestabil (vezi Ezechiel 16:15,25).

Dumnezeu, care, la fel ca noi, iubeşte ce este frumos, caută să găsească în vieţile noastre o frumuseţe mai pătrunzătoare decât cea care se vede cu ochiul. El „preţuieşte mai mult decât orice frumuseţea de caracter” (Calea către Hristos, cap. 10, p. 130). Această frumuseţe se obţine doar onorându-L pe Dumnezeu.

#frumuseţedecaracter

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video