Cel mai puternic!

Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru. (Psalmii 46:1)

Un prieten mi-a povestit o experienţă cu adevărat unică. În timp ce ţinea o campanie de evanghelizare, o vizitatoare l-a chemat la ea de urgenţă. Prietenul meu l-a chemat pe pastorul bisericii şi împreună au mers să o viziteze pe această doamnă interesată. Când au ajuns la casa ei, ea a început să plângă şi nu a mai putut rosti nici măcar un cuvânt. Pentru că situaţia nu s-a schimbat deloc, au hotărât să plece.

După o vreme, pastorul bisericii a avut ocazia să vorbească cu acea femeie. Atunci a întrebat-o care a fost motivul pentru care nu se putea opri din plâns în acea zi. „Pastore, i-a spus ea, l-am căutat pe colegul dumneavoastră pentru că Diavolul mi-a poruncit, mi-a spus că trebuie să îl omor de îndată ce ajunge la mine. Dar când a intrat, cu el era cineva mai puternic decât Diavolul, astfel că nu m-am putut atinge de el. Am plâns pentru că nu mi-am putut duce la îndeplinire sarcina.”

Întotdeauna mi-am pus următoarea întrebare: ce s-ar fi întâmplat cu prietenul meu dacă acel „cineva mai puternic”, Domnul nostru Isus Hristos, nu l-ar fi însoţit în acea zi, pentru a-i fi aproape? De obicei, tinerii nu acordă mare atenţie faptului că noi ducem o luptă continuă „împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac” (Efeseni 6:12). Noi luptăm împotriva unui vrăjmaş real, înzestrat cu puteri speciale. Este mult mai periculos decât Loki şi Thanos. El conduce o ceată de duhuri întunecate, care în fiecare zi răspândesc durere şi suferinţă pe planeta noastră, mai rea decât cea din Batman Begins.

Nu aştepta ca cei din Gardienii galaxiei sau Justiţiarii să vină să te protejeze. Isus este singurul tău Apărător care te poate proteja de Satana şi de armata lui de demoni. Hristos este cel mai puternic personaj din univers. Când a fost pe acest pământ, El a învins forţele speciale ale răului zi după zi. Printr-un singur cuvânt, El a putut linişti valurile care mugeau, a vindecat oamenii de boli incurabile, la auzul vocii Sale cei mai înfricoşători draci ieşeau, mâinile Lui au înmulţit pâinile şi peştii. Da, Isus este singurul supererou din toată istoria omenirii.

Deşi poate nu îţi dai seama, astăzi vei fi expus celor mai teribile atacuri ale vrăjmaşului oamenilor. Tu vei avea nevoie de cineva „mai puternic” decât Satana care să stea de partea ta. Astăzi, vei avea nevoie de ajutorul lui Isus.

#Isusestecelmaiputernic #Isussingurulsupererou

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor