„Black Friday”

El a purtat păcatele noastre în trupul Său pe lemn, pentru ca noi, fiind morţi faţă de păcate, să trăim pentru neprihănire. (1 Petru 2:24)

Astăzi sărbătorim în Statele Unite Black Friday, „vinerea neagră”. Nu te gândi că acest nume face referinţă într-un sens macabru, la lumea demonică. Nu. Este important să dăm două explicaţii când vine vorba de originea acestui termen. Unii sugerează că „vinerea neagră” este o expresie care a fost aleasă de poliţişti din cauza numărului mare de oameni şi vehicule care invadează centrele comerciale şi străzile principalelor oraşe ale Statelor Unite în această zi.

Pe de altă parte, cum „Black Friday” marchează începutul sezonului comercial de Crăciun, sunt unii care sugerează că numele se datorează faptului că registrele contabile ale marilor unităţi comerciale trec de la roşu (deficit) la negru (profit). Cum magazinele propun în această zi importante reduceri, oamenii merg înainte de miezul nopţii pentru a profita de reducerile imbatabile posibile doar în această zi. Atât datorită marilor reduceri de preţuri, cât şi mulțimii de clienți, „Black Friday” a devenit o zi aşteptată cu nerăbdare de unii. În 2014, vânzările au depăşit şaizeci de miliarde de dolari.

Acum două mii de ani, a mai fost o „vinere neagră”, cea mai neagră din istorie. Luca ne povesteşte că în acea vineri, în timp ce Fiul lui Dumnezeu atârna pe cruce, „s-a făcut întuneric peste toată ţara” (Luca 23:44). În acea zi, Dumnezeu a adus cea mai mare jertfă primită de omenire: mântuirea a fost oferită fără plată tuturor. De altfel, în acea „vinere neagră”, la Golgota, Dumnezeu nu a făcut doar o reducere a datoriei noastre, ci a plătit-o integral.

În această „vinere neagră”, Domnul a luat asupra umerilor Săi greutatea întregii tale vinovăţii, s-a încărcat cu toate păcatele tale, pentru ca astăzi să poţi să te bucuri de viaţa veşnică. Ce dragoste măreaţă! Ştii ce este încă bine la această tranzacţie? Este că nu trebuie să stai la coadă ore întregi pentru a primi această extraordinară ofertă a mântuirii. Invitaţia este deschisă tuturor: „Voi, toţi cei însetaţi, veniţi la ape, chiar şi cel ce n-are bani! Veniţi şi cumpăraţi bucate, veniţi şi cumpăraţi vin şi lapte, fără bani şi fără plată!” (Isaia 55:1).

#Isusmântuieşte

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video