Transformare puternică

Duhul Domnului va veni peste tine, […] şi vei fi prefăcut într-alt om. (1 Samuel 10:6)

Pe 21 martie 2015, l-am întâlnit pe Sandy Rodriguez. Sandy nu este o persoană celebră şi nu a făcut nicio descoperire ştiinţifică. Este un tânăr ca mine şi ca tine. Dar vreau ca şi tu să îl cunoşti?

În acea zi eram cu un grup de prieteni, iar el ne-a povestit cum literalmente i-am smuls decizia de a se boteza pe când încă era un beţiv. Toţi m-au privit cu surpriză, iar eu le-am confirmat că l-am convins pe Sandy să se boteze când încă era sub efectul alcoolului. Îmi aduc aminte foarte bine locul exact unde i-am vorbit. Avea 14 sau 15 ani. Ce viitor îl putea aştepta pe un adolescent de vârsta lui prins de patima alcoolului? Situaţia sa era atât de deplorabilă, încât nu mă puteam aştepta la multe. Doar Evanghelia lui Isus putea să-i dea o speranţă de viaţă. Am început să-i predic şi să-i cer să accepte să fie botezat. Iar el a acceptat.

Normal că mai multe persoane s-au opus deciziei mele de a-l boteza, spunând că Sandy nu era pregătit, că decizia lui nu va rezita, că ar trebui să aştept să aducă „roade”. În cele din urmă, un întreg şir de argumente urmăreau să mă împiedice să intru cu Sandy în apa botezului. Nu le-am acordat atenţie şi l-am botezat. Şi ce s-a întâmplat cu Sandy? În primul rând a încetat să mai bea. Acum Sandy este un lider al bisericii. A învăţat engleza, este pe punctul de a termina studiile de inginerie electromecanică şi în acelaşi timp îşi pregăteşte licenţa în matematică. Duhul lui Dumnezeu a făcut din Sandy un alt om.

Experienţa lui Sandy îmi aminteşte de următoarele cuvinte: „Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos (prin har sunteţi mântuiţi)” (Efeseni 2:4,5). Îţi dai seama de momentul în care am primit viaţă? Când eram morţi în păcatele noastre.

Dragă cititor, indiferent de gravitatea situaţiei tale, a viciului, a păcatului, tu îţi poţi preda viaţa lui Isus în acest moment. Iar Dumnezeul care l-a transformat pe Sandy te va transforma şi pe tine. Nu aştepta mult timp. Fă-o acum şi nu vei regreta.

#viaţanouă #Isusmăpoatetransforma

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video