Băiatul care a reuşit să…

Toate lucrurile sunt cu putinţă celui care crede! (Marcu 9:23)

Se povesteşte că doi copii patinau cu viteză pe un lac îngheţat. Dintr-odată, gheaţa s-a rupt şi unul dintre ei a căzut în apele îngheţate. Curentul intern l-a dus la mai mulţi metri sub gheaţă şi singura modalitate de a-l salva era să spargă gheaţa care-l acoperea. Celălalt băiat a strigat după ajutor, dar nimeni nu i-a răspuns. Atunci, spunând o rugăciune, a început să bată repetat din toate puterile în gheaţă până ce în cele din urmă s-a deschis o breşă. Atunci, băgând mâna prin gaura creată şi înşfăcându-l, l-a tras cu toată puterea afară, salvându-l de la o moarte sigură.

Aceasta s-a întâmplat cu mai multe minute înainte de sosirea pompierilor. Când micul erou le-a povestit ce s-a întâmplat şi cum a putut să-şi salveze prietenul, salvatorii se întrebau cum a fost capabil acest băiat atât de fragil să spargă pătura groasă de gheaţă care-l ţinea captiv pe prietenul său. Şi comentau între ei: E imposibil să fi putut face aşa ceva singur, e imposibil! Nu are forţa necesară. Dar cum a reuşit? Un bătrânel care era prin împrejurimi, după ce a ascultat conversaţia pompierilor, s-a apropiat de ei şi le-a spus:

– Eu ştiu cum a reuşit.

– Cum? Au spus ei miraţi.

– Pentru că nu a avut pe nimeni lângă el care să-i spună că era imposibil.

Biblia este plină de persoane care au reuşit pentru că nimeni nu le-a spus că nu pot. Ei au făcut lucruri extraordinare, care din punct de vedere omenesc ar părea imposibile. De exemplu Iosif, el a devenit primul ministru al Egiptului, pentru că nu a fost nimeni lângă el să-i spună că era imposibil aşa ceva. Ghedeon a derutat armata madianită pentru că nu a avut pe nimeni să-i spună că e imposibil.

Estera şi-a salvat poporul pentru că nu a fost nimeni lângă ea să-i spună că nu e posibil. Zacheu a putut să-l vadă pe Isus pentru că nu avea pe nimeni lângă el pentru a-i spune că era imposibil. Ţi-a spus deja cineva că nu poţi atinge obiectivul pe care ţi l-ai fixat? Nu-i acorda atenţie. Însuşeşte-ţi ceea ce spune versetul zilei: „Toate lucrurile sunt cu putinţă celui care crede!” (Marcu 9:23). Cu Dumnezeu, cel care decide să nu se mai încreadă în propriile puteri şi decide să creadă va face ceea ce altfel i-ar părea imposibil. Dacă băiatul din povestirea noastră a reuşit, şi tu poţi reuşi.

#daesteposibil #totulestecuputințăceluicecrede

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor