Lista lui Hristos

Hristos ne-a iubit şi S-a dat pe Sine pentru noi. (Efeseni 5:2)

Cu siguranţă că majoritatea dintre noi au auzit vorbindu-se de Oskar Schindler, neamţul care a salvat viaţa a peste o mie de evrei de la cuptoarele crematoriului nazist. Totuşi puţini dintre noi îl cunoaştem pe Chiune Sugihara.

El a fost consulul Japoniei în Lituania în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Când Hitler a invadat Polonia, pe 1 octombrie 1939, mulţi evrei au fugit în Lituania. Dar când naziştii au invadat şi Lituania, în 1940, situaţia evreilor din această ţară a devenit foarte critică. În acea perioadă de întuneric din viaţa descendenţilor lui Iacob, a intrat în acţiune Chiune Sugihara. Profitând de funcţia sa, Sugihara a ajutat mai multe mii de evrei să plece din Lituania, acordându-le viză de tranzit pentru a călători în Japonia. Bineînţeles că acest ajutor acordat evreilor i-a pus în pericol cariera lui Chiune şi siguranţa familiei sale, ţinând cont că ceea ce făcea era contrar ordinelor Guvernului japonez. În cele din urmă, după ce a acordat vize la mii de evrei, Ministerul de Relaţii Externe l-a retras din funcţie.

Când a fost întrebat de ce a îndrăznit să sfideze guvernul său, ştiind că aceasta l-ar putea costa cariera diplomatică, Chiune Sugihara a răspuns: „Ei [evreii] erau fiinţe umane care aveau nevoie de ajutor. […] Sunt bucuros că am avut forţa necesară pentru a-i ajuta” (The Greatest Stories Never Told [Cele mai mari poveşti de viaţă care nu au fost niciodată spuse], p. 174).

La fel ca pentru Chiune Sugihara, şi pentru noi va veni momentul când va trebui să alegem între ceea ce ne convine şi ceea ce e corect. Mai mult decât o dată, o faptă nobilă îl va costa mult pe cel care o face. Isus este exemplul viu. Domnul ar fi putut să aleagă să rămână în cer şi să se bucure acolo de avantajele comuniunii cu îngerii. Totuşi El nu a rămas cu braţele încrucişate privind cum domnia lui Satana era pentru rasa umană o condamnare la pieire veşnică. Fiul lui Dumnezeu a coborât pe pământ, S-a făcut om şi Și-a dat viaţa pentru ca numele fiecăruia dintre noi să fie scris în „cartea vieţii Mielului, care a fost junghiat” (Apocalipsa 13:8).

Deşi nu facem parte din cei de pe lista lui Schindler sau a lui Sugihara, cu siguranţă noi putem fi pe lista lui Hristos: lista celor răscumpăraţi.

#listaluiHristos #mântuireaînIsus

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor