Nemurirea

Moartea a fost înghiţită de biruinţă. (1 Corinteni 15:54)

Într-un articol publicat pe pagina Vallewag.gawker.com este înregistrată dorinţa a cinci multimilionari: să învingă moartea şi să dea în dar nemurirea oamenilor. Cum va funcţiona asta?

Peter Thiel, co-fondatorul Paypal, a investit o sumă enormă de bani în SENS Research Foundation. Această fundaţie declară clar pe pagina ei electronică faptul că este posibil să trăieşti neatins de orice boală, iar pentru aceasta sunt hotărâţi să facă cercetări despre întinerire cu ajutorul biotehnologiei. William Andregg, fondatorul Halcyon Molecular, o firmă dedicată cercetării nanotehnologiei, şi-a propus să descopere cum se poate trăi milioane de ani.

Potrivit co-fondatorului Google, Segey Brin, noi avem acum ocazia să legitimăm urmărirea vieţii veşnice. Chiar şi Google a investit o sută de mii de dolari în Singularity University.

Multimilionarul rus Dimitri Itskov a demarat programul 2045, al cărui obiectiv este să ofere umanităţii victoria asupra morţii înainte de anul 2045.

Cu siguranţă, persoana cea mai hotărâtă să învingă moartea din acest proiect este Larry Ellison, al cincilea din topul celor mai bogaţi oameni din lume. Ellison a investit peste patruzeci de milioane de dolari în Ellison Medical Foundation pentru a găsi cele mai bune mijloace de a prelungi speranţa de viaţă.

Intenţia de a prelungi speranţa de viaţă a fiecărei fiinţe umane estre demnă de lăudat. Dar de aici până la a pretinde că ştiinţa şi tehnologia ar putea pune capăt morţii este drum lung. Oricât de bogate ar fi aceste personaje, ar fi bine ca ele să ştie că banii nu le vor putea cumpăra niciodată nemurirea, deoarece aceasta este o trăsătură care aparţine doar lui Dumnezeu, „singurul care are nemurirea” (1 Timotei 6:16).

Dragă tinere, trebuie să înţelegi că atâta timp cât păcatul va exista în lume, va fi şi moartea, deci nici tu nu faci excepţie. În faţa acestei realităţi de necombătut, cea mai arzătoare dorinţă a mea este ca tu să poţi repeta cuvintele psalmistului: „Viaţa îmi este necurmat în primejdie, şi totuşi nu uit Legea Ta” (Psalmii 119:109).

Dacă vrem cu adevărat să fim nemuritori şi să învingem moartea, atunci trebuie să recurgem la Dumnezeu, iar El ne va da darul nemuririi. Dar când va fi aceasta? Când Domnul Isus va reveni şi ne va duce departe de această lume a morţii.

#viaţaînIsus #Isusesteviaţa

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor