Tânărul care dorea să fie predicator (II)

Ah, Doamne Dumnezeule, vezi că eu nu ştiu să vorbesc, căci sunt un copil. (Ieremia 1:6)

Poate te întrebi cine a fost tânărul despre care am vorbit ieri, nu-i aşa? Să mai vorbim un pic despre el şi vei vedea. Pe 11 iulie 1878, Kilgore a publicat următorul raport în revista oficială a bisericii: „Fratele A. W. Jenson a fost mult timp şeful nostru de corturi. El este acum înlocuit de fratele A. G. Daniells din Iowa, care s-a angajat voluntar să lucreze cu noi.”

Şef de corturi în ciuda recunoscutei sale incapacităţi de a vorbi în public. Aşa a debutat cariera unuia dintre cei mai mari şi mai talentaţi lideri pe care Biserica Adventistă i-a cunoscut şi care a avut responsabilitatea de a conduce biserica în mijlocul celor mai mari provocări teologice şi administrative din toată istoria sa, preşedintele bisericii mondiale, care a exercitat o influenţă majoră în dezvoltarea adventismului: Arthur G. Daniells.

Daniells era un lucrător înzestrat cu o mare perseverenţă. Ca şi alte personaje influente din epoca sa, Lincoln, Miller sau Twain, el nu a avut o educaţie academică formală, dar acest lucru nu l-a împiedicat să ajungă un cititor avid, gata să „devoreze toate cărţile ce-i cădeau în mână”. Datorită unei atenţii remarcabile şi a exerciţiilor, a ajuns să depăşească în mare parte problemele de vorbire.

Iată un exemplu: în 13 noiembrie 1886 a ajuns în Noua Zeelandă. Pe parcursul primei sale campanii misionare, peste optzeci de persoane au acceptat Evanghelia. În trei ani a organizat un grup de două sute cincizeci de membri. În octombrie 1888, Daniells a mers să trăiască în Napier, unde pentru trei luni a ţinut o evanghelizare, predicând în fiecare seară. În urma acestui efort misionar, Duhul Sfânt a adăugat bisericii douăzeci şi opt de suflete preţioase. Către sfârşitul anului 1889, erau în acest grup şaptezeci şi cinci de păzitori ai Sabatului. Cel care cândva a fost un bâlbâit a realizat, cu ajutorul Duhului Sfânt care a acţionat asupra lui şi prin intermediul lui, o mare lucrare de evanghelizare.

Experienţa lui Daniells îmi aduce aminte de cuvintele pe care Domnul i le-a spus lui Ieremia când l-a chemat să fie profet: „Nu zice: «Sunt un copil», căci te vei duce la toţi aceia la care te voi trimite şi vei spune tot ce-ţi voi porunci. Nu te teme de ei, căci Eu sunt cu tine ca să te scap” (Ieremia 1:7-8).

#Dumnezeumăînsoţeşte #perseverenţă

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video