Depăşeşte-ţi temerile

Fiţi tari şi nu vă temeţi! Iată Dumnezeul vostru […] El Însuşi va veni şi vă va mântui. (Isaia 35:4)

Nu am fost niciodată un fan al lui Larry Bird, dar aş fi stupid să nu recunosc că a ajuns să fie unul dintre cei mai buni jucători de baschet profesionist din istorie. Totuşi, acum că ştiu un pic mai mult din istoria sa personală, am ajuns să cred că este un personaj care merită admiraţia tuturor. Bird a crescut într-o stare de sărăcie extremă, într-o zonă rurală din Indiana. Tatăl său s-a sinucis când Larry era un adolescent. Mama sa a trebuit deci să-şi asume singură responsabilitatea îngrijirii familiei. Acestea au fost zilele în care nesiguranţa s-a instalat în cămin.

Datorită staturii sale cu un pic peste doi metri şi a talentului sportiv, Larry a obţinut o bursă de studiu la prestigioasa Universitate din Indiana. Problema era că trăia într-un mic sat cu peste două mii de locuitori, iar la universitate trăiau peste treizeci de mii de persoane. Văzând atâţia oameni într-un loc, lui Larry i-a fost frică şi s-a întors acasă pentru a lucra ca gunoier. Fiind obişnuit doar cu viaţa sătească, el avea o teamă puternică de mulţime. Dar dacă Larry dorea să avanseze în viaţă, trebuia să-şi depăşească frica. Şi cu toţii ştim că a reuşit. Bird este singurul jucător din istoria baschetului care a câştigat premiul pentru cel mai bun începător, cel mai bun jucător, cel mai bun antrenor şi cel mai bun administrator.

Poţi să crezi că o persoană cu atâta succes să fi avut frică? Un pic de teamă este normală şi naturală. A-ţi fi frică nu face din tine un laş, dar a decide să nu înfrunţi frica, da. Alonso de Ercilla y Zuñiga, autorul cărţii Araucana, a spus: „Teama este naturală la individul prudent, iar a şti să o învingi este un semn de curaj.” Exact asta a făcut Bird: şi-a înfruntat frica.

Ţi-e frică? Simţi tu presiunea de a nu putea atinge visul vieţii tale? Psalmistul îi spune Domnului: „Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine” (Psalmii 56:3). Frica îţi oferă minunata ocazie de a te încrede în Dumnezeu. El te poate ajuta să depăşeşti cele mai mari temeri ale tale. Încrede-te în El!

#depăşeştetemerile

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video