Martirul secolului XXI

Totuşi, în toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit. (Romani 8:37)

Eric Walsh este absolvent al Universităţii Adventiste Oakwook, al Universităţii Miami şi al Universităţii Loma Linda. El este director al Departamentului de Sănătate din Pasadena, California. Salariul său anual este de aproximativ două sute cincizeci de mii de dolari. Pe deasupra, el este profesor la Universitatea Loma Linda şi la Universitatea California, din Irvine. Este membru al Consiliului prezidenţial american pentru managementul HIV. A fost de asemenea preşedinte al Asociaţiei de Medicină Preventivă din California şi unul dintre principalii candidaţi la postul de director general al Departamentului de Sănătate din Carolina de Nord. Aceasta este o carieră profesională încununată de succes.

Totuşi, în timpul verii din 2014, toate acestea s-au dărâmat precum un joc de domino. Ce s-a întâmplat? Dr. Walsh a fost invitat să prezinte discursul de absolvire al Colegiului de Educaţie superioară din oraşul Pasadena [PCC]. În realitate, vorbitorul invitat ar fi fost regizorul şi câştigătorul unui Oscar de cinema, Dustin Black, dar când au văzut circulând pe internet poze ale lui Black având relaţii sexuale cu partenerul său, autorităţile colegiului au anulat invitaţia.

Pentru Dustin Black, acesta a fost un act de discriminare. Un activist al Mişcării studenţeşti a dreptăţii sociale s-a consacrat căutării de mijloace pentru a-l discredita pe Walsh. Şi ce au găsit? Predici ţinute de Walsh, în care spunea că homosexualitatea este un păcat. Acestea au fost suficiente pentru a-l acuza că încurajează ura împotriva homosexualilor. PCC a anulat participarea dr. Walsh la absolvire şi a decis în unanimitate să-şi ceară scuze lui Dustin Black, reînnoindu-i invitaţia pentru participare la absolvire. Oraşul Pasadena l-a retras pe Walsh din funcţie, iar statul Georgia a luat înapoi oferta pe care i-a făcut-o.

Ce ai fi făcut dacă ai fi fost în locul lui Walsh? Pavel a pus întrebarea: „Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul sau strâmtorarea sau prigonirea sau foametea sau lipsa de îmbrăcăminte sau primejdia sau sabia?” Apoi oferă răspunsul „Sunt încredinţat că nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu” (Romani 8:35,38). Pavel şi Walsh au fost convinşi că nimic nu poate să-i despartă de Dumnezeu. Împărtăşeşti şi tu aceeaşi convingere?

#dragostedeDumnezeu

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video