Împărtăşeşte cu ei

Şi dacă vii cu noi, te vom face să te bucuri de binele pe care ni-l va face Domnul.(Numeri 10:32)

Astăzi aş vrea să vă vorbesc un pic mai mult despre reţelele de socializare şi despre impactul lor asupra vieţilor noastre. Au existat vremuri în care o ştire avea nevoie de luni bune pentru a trece de la un continent la altul. Trimiterea unei poze dintr-un oraş în altul putea să dureze zile şi săptămâni. Astăzi, cu presiunea apăsării unei clape de pian, un singur clic şi putem dezvălui o informaţie sau trimite o poză. Mă refer la ceea ce numim în mod curent „share”.

De exemplu, Facebook are o opţiune numită „share”, datorită căreia orice material publicat de vreo persoană apare de asemenea şi pe peretele meu şi este vizibilă tuturor prietenilor mei. Pe Twitter, această opţiune se numeşte retweet şi permite de asemenea să participi la transmiterea informaţiei. Până nu de mult, Barack Obama deţinea recordul mesajului cel mai răspândit. Ştii care mesaj este cel mai împărtăşit din lume, în momentul în care scriu aceste rânduri? Celebra poză împărtăşită de Ellen DeGeneres în noaptea decernării premiilor Oscar din 2014.

Această poză, împărtăşită de 2 300 000 de ori, o arată pe Ellen înconjurată de celebrităţi precum Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Julia Roberts, Meryl Steep, Brad Pitt, Angelina Jolie, Channing Tatum, Kevin Spacey şi Lupita Nyong’o.

Anumite persoane împărtăşesc sau retweet toate glumele, fără distincţie, alţii tind să propage ştiri bizare şi senzaţionale. Ce împărtăşeşti tu pe reţelele de socializare? Încă şi mai important: Ce pui pe „peretele” vieţii tale. Poate îţi place să repeţi comentarii politice, tehnice, sportive sau teatrale… Acum trebuie să ştii că este un mesaj special care trebuie împărtăşit cu toată lumea un mesaj care trebuie să fie cunoscut de toţi prietenii tăi, o veste bună pe care toţi au nevoie să o retweet: dragostea lui Dumnezeu pentru fiecare fiinţă umană este fără limite.

Dar în versetul zilei, Moise i-a promis socrului său „tot binele” pe care Domnul i-l va da. Meditează un moment: „Câte lucruri bune ţi-a dat Domnul?” Vreau să te rog să nu păstrezi pentru tine aceste veşti bune, împărtăşeşte-le, dă-le retweet. Lumea are nevoie să cunoască mai mult dragostea divină, iar tu poţi fi un instrument în acest lanţ. Astăzi poţi să fii un colaborator al lui Dumnezeu, un mesager al veştii bune a mântuirii. A făcut Dumnezeu ceva măreţ în viaţa ta? Ai experimentat harul Său salvator? Atunci nu-l păstra doar pentru tine. Împărtăşeşte-l!

#împărtăşeşteexperienţata #dăretweetexperienţeitale

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor