Care este pasiunea ta în viaţă?

Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te”? Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face. (Iosua 1:9)

Încă de la cea mai fragedă vârstă, William Carey s-a hotărât care era pasiunea vieţii sale: să ducă Evanghelia naţiunilor care nu-L cunoşteau pe Isus. De fapt, era pe deplin convins că voia lui Dumnezeu era ca el să meargă să evanghelizeze naţiunile păgâne.

Când cineva îl auzea vorbind de nevoia de a merge în teritorii îndepărtate pentru a duce mesajul lui Hristos, acea persoană îl privea drept în ochi şi-i spunea: „Fiule, potoleşte-te, stai locului! Nu putem să nu vedem marele tău entuziasm, dar când îi va plăcea lui Dumnezeu să-i pocăiască pe păgâni, va trebui să o facă fără să ne consulte pe mine sau pe tine.” Totuşi Carey credea cu tărie în această chemare de a fi un conlucrător al lui Dumnezeu. Motivat de simţul lui ascuţit pentru misiune, a scris în 1792 cartea intitulată: O cercetare cu privire la datoria creştinilor de a folosi mijloacele pentru convertirea păgânilor. În 1793 a plecat spre India, în ciuda poziţiei oficiale a autorităţilor acestei ţări care interzicea intrarea misionarilor. A lucrat mai bine de patruzeci de ani în Orientul Extrem şi a ajutat la traducerea Bibliei în peste treizeci de limbi.

Bineînţeles, această muncă imensă a fost rezultatul multor ani de pregătire. La vârsta de doisprezece ani, William Carey a învăţat latina, la paisprezece ani cunoştea deja greaca şi stăpânea ebraica. Toate acestea făceau parte din pregătirea pentru marea lucrare de traducere încredinţată de Domnul. Cum spune Bill Bradley: „Pasiunea reuşitei este calea succesului. Perseverenţa este vehiculul care vă duce acolo.” William avea o pasiune, dar a dat dovadă şi de o mare perseverenţă.

Crezi că i-a fost uşor lui Carey să ajungă la pasiunea vieţii lui? Deloc! Dar, în ciuda adversităţilor, nu s-a descurajat. În faţa dificultăţii unei sarcini grele, Dumnezeu i-a spus lui Iosua: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te.” David a dat acelaşi sfat într-un mesaj către Solomon: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te, nu te teme şi nu te înspăimânta” (1 Cronici 22:13). Ştii tu de ce Iosua, Solomon şi William Carey nu şi-au pierdut niciodată curajul în îndeplinirea sarcinilor?

Pentru că Dumnezeu era cu ei. Iar dacă îţi doreşti astăzi, Îl poţi avea pe Dumnezeu cu tine.

#curajşifermitate #Dumnezeuestecumine #pasiuneavieţiimele

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video