Un Tweet nu e de ajuns

Dumnezeule, la bunătatea Ta ne gândim în mijlocul Templului Tău! (Psalmii 48:9)

Ieri am împărtăşit cu tine proiectul întreprins de Chris Juby pentru a rezuma Biblia pe Twitter, un tweet pe zi pentru fiecare capitol. Trebuie să-ţi spun că mai mult de treizeci de mii de persoane urmăresc acest proiect pe reţelele sociale, iar canalul de ştiri CNN îl numea cel mai interesant proiect al zilei 17 august 2010.

Când am citit despre acest proiect, am rămas mirat, dar în acelaşi timp eram şi curios cum o să rezume unele dintre cele mai importante capitole în doar 140 de caractere. După cum ştii, aceasta este limita impusă unei publicaţii pe Twitter. Un subiect m-a intrigat: dragostea lui Dumnezeu. Cum putea să rezume într-un tweet tema cea mai importantă a Bibliei. Permite-mi să împărtăşesc cu tine două rezumate pozitive ale contului @biblesummary, în care este rezumată dragostea lui Dumnezeu:

Psalmii 136: Lăudaţi pe Dumnezeu, căci dragostea Lui ţine în veci. A întins pământul, căci dragostea lui este veşnică. A scos pe israeliţi din Egipt pentru că dragostea lui este veşnică.

1 Ioan 4: Orice duh care mărturiseşte pe Hristos este de la Dumnezeu. Dumnezeu este dragoste. El a trimis pe Fiul Său ca jertfă pentru păcatele noastre. Dacă trăim cu dragoste, Dumnezeu trăieşte în noi.

Deci putem exprima într-un tweet că dragostea lui Dumnezeu este veşnică, că Dumnezeu este dragoste, dar este asta tot? Nu! Dragostea lui Dumnezeu pentru tine şi pentru mine merge încă mai departe. Această dragoste a fost manifestată în toată măreţia sa la cruce, domeniul ei răspândindu-se tot mai mult în fiecare zi. Cu fiecare secundă care trece, ea transformă din ce în ce mai mult vieţile noastre, iar când marea luptă dintre bine şi rău se va sfârşi, aceasta va fi tema de studiu a celor mântuiţi de-a lungul veşniciei infinite. Cum spun şi versurile cunoscutului imn:

Vărsaţi cerneală în valuri, schimbaţi cerul în pergament
Daţi o pană la toată lumea, pentru ca fiecare să fie scriitor;
Toată dragostea lui Dumnezeu va face să sece apele

Dragostea lui Dumnezeu, atât de puternică, de tandră, este o dragoste fără sfârşit: Aşa este cântecul pe care-l ascultă îngerii şi sfinţii.

Noi nu putem rezuma dragostea lui Dumnezeu într-un mesaj pe Twitter sau într-o publicaţie pe Facebook, dar cu siguranţă putem să o împărtăşim cu cei care au nevoie: astăzi poate fi ziua în care să-L prezinţi pe Mântuitorul Isus prietenilor tăi.

#dragosteinepuizabilă #untweetnuajunge

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video