Perfecţionarea imperfecţiunilor

Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. (Psalmii 139:14)

Nu pot să nu-l admir pe Nick Vujicic. El s-a născut fără mâini şi fără picioare. Mulţi s-au gândit că Nick este exemplul viu al unei persoane care a venit pe lume ca o pedeapsă de la Dumnezeu. Oamenii îl întrebau constant dacă poate să fie fericit în ciuda tuturor limitărilor fizice, şi iată răspunsul său: „Am găsit fericirea atunci când mi-am dat seama că, aşa imperfect cum eram, eu sunt perfectul Nick Vujicic. Eu sunt creaţia lui Dumnezeu, potrivit cu planul Său pentru mine. Aceasta nu înseamnă că nu am nevoie să îmbunătăţesc anumite lucruri. Tot timpul încerc să fiu mai bun pentru a-L sluji mai bine pe El şi pe semeni!” (Viaţa fără limite).

Nu ţi se pare un răspuns excelent? Mi-ar plăcea să subliniez o frază: „Chiar aşa imperfect, eu sunt perfectul Nick Vujicic.” În ciuda aparentei contradicţii, acest răspuns enunţă cu siguranţă un mare adevăr: tu nu eşti perfect, dar tu eşti cea mai bună versiune a ta însuţi pe care Dumnezeu a putut să o facă. În acest sens, tu eşti perfect. Asta înseamnă că tu eşti aşa cum a vrut Dumnezeu să fii.

Este Nick Vujicic imperfect? Bineînţeles, dar el a acceptat că Dumnezeu l-a adus pe lume cu un scop precis: „Să-i inspire şi să-i ghideze pe alţii.” Limitele sale reprezintă instrumentul pe care Isus l-a folosit pentru a inspira curaj şi speranţă milioanelor de persoane care nu au niciun tip de incapacitate fizică, ci provocări emoţionale sau spirituale. Când îl văd, simt că se împlinesc cuvintele psalmistului: „Te laud că sunt o făptură aşa de minunată! Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!” (Psalmii 139:14).

Dumnezeu face bine tot ceea ce face, aici fiind incluse şi imperfecţiunile noastre. Odată cineva l-a întrebat pe Isus cu privire la omul născut orb. Ucenicii au vrut să ştie dacă orbirea a fost rezultatul păcatului orbului sau a părinţilor lui. Isus le-a răspuns: „N-a păcătuit nici omul acesta, nici părinţii lui, ci s-a născut aşa ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu” (Ioan 9:3).

Întreaga ta capacitate îţi permite să manifeşti ceea ce Dumnezeu poate să facă pentru tine, în tine şi prin tine, în definitiv. Te invit să descoperi chiar astăzi că imperfecţiunile tale sunt perfecte pentru a inspira şi a ghida pe alţii.

#perfectimperfect

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video