Un cadou extraordinar

Da, numai în Dumnezeu mi se încrede sufletul; de la El îmi vine ajutorul. (Psalmii 62:1)

Efeseni 2:8 este unul dintre versetele mele preferate: „Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu.” Sunt bucuros când mă gândesc că mântuirea nu este rezultatul ascultării mele, ci trebuie să fiu sincer cu mine însumi şi să recunosc că nu întotdeauna am fost ascultător. Tocmai de aceea mântuirea este un dar pe care Dumnezeu mi-l dă prin „har”. Înţelegi semnificaţia cuvântului „har”? Relatarea următoare ne va ajuta să înţelegem mai bine. Pastorul H. M. S. Richards ne povesteşte în cartea lui, The Promises of God, [Făgăduinţele lui Dumnezeu], că băiatul unei femei a fost condamnat la moarte pentru o faptă foarte gravă. Încercând să îl salveze, mama s-a prezentat înaintea lui Napoleon şi a spus:

– Aş vrea să îi acordaţi har fiului meu.

– Nu pot, îi răspunse monarhul. Dreptatea cere fără întârziere moartea fiului dumneavoastră.

– Eu nu vă cer dreptate! exclamă femeia. Eu aştept din partea dumneavoastră milă.

– Problema este că, din cauza faptei rele a fiului dumneavoastră, îi spuse Napoleon, mila este ultimul lucru pe care îl merită.

– Dacă ar merita-o, nu ar mai fi milă. Vă implor, fie-vă milă de fiul meu!

Conducătorul s-a lăsat înduplecat de rugăminţile mamei şi a spus:

– Fiul dumneavoastră este vinovat, merită să moară, dar voi da dovadă de milă faţă de el. Fiul dumneavoastră este iertat.

Napoleon i-a acordat „har”. El i-a oferit ceva la care nu avea niciun drept. Pavel spune că mântuirea este „darul lui Dumnezeu”. Este un cadou inestimabil pe care Hristos l-a dăruit fiecărei fiinţe umane. Dar înseamnă că vom fi mântuiţi cu toţii? Din nefericire, nu! De ce? Pentru că sunt foarte multe persoane care, crezând că îşi pot câştiga mântuirea prin meritele proprii, nu au vrut să accepte că, în realitate, aceasta este un dar. Şi tu ai făcut la fel? Vrei să ajungi în cer pe baza purtării tale bune?

Biblia îi spune fiecărui membru al rasei umane: „Să dai poporului Său cunoştinţa mântuirii, care stă în iertarea păcatelor” (Luca 1:77). Ai citit bine? „Dumnezeu ne mântuieşte.” Te rog, acceptă darul divin. Tu poţi avea mântuirea chiar acum.

#mântuireînHristos #harşiiertare

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor