BC

Că adică, Dumnezeu era în Hristos, împăcând lumea cu Sine, neţinându-le în socoteală păcatele lor, şi ne-a încredinţat nouă propovăduirea acestei împăcări. (2 Corinteni 5:19)

Ştii ce înseamnă BC? Dacă foloseşti aplicaţiile de mesagerie instantanee, precum Whatsapp, BBM, Line etc., atunci probabil că acest fel de mesaj îţi este familiar. Termenul BC este o apocopă a termenului englezesc Broadcast, care înseamnă „transmisie”. Deci un BC nu este altceva decât o transmitere, un mesaj pe care îl trimiţi tuturor contactelor.

Un BC poate fi o glumă, o veste importantă sau un mesaj pe care vrei să îl faci cunoscut tuturor celor din lista ta. Uneori, acest tip de mesaj poate fi foarte important, ca de exemplu schimbarea datelor de contact, sau dacă intervine o urgenţă şi ai nevoie să propagi un mesaj rapid în cadrul unui grup specific de persoane. Alteori, un BC poate fi enervant dacă nu conţine un mesaj important pentru tine şi îţi este trimis doar pentru că eşti în lista de contacte a emiţătorului.

În versetul de astăzi, Pavel spune că Dumnezeu ne-a încredinţat nouă datoria de a face cunoscut lumii mesajul Său de împăcare transmis prin Hristos. A luat Pavel în serios această misiune? Dacă citeşti cartea Faptele apostolilor, ai putea participa, citind relatarea lui Luca, la înaintarea creştinismului în tot Imperiul Roman. Dacă Pavel ar fi avut la dispoziţie un telefon inteligent, fără îndoială că ar fi trimis un BC cu mesajele următoare: „Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru” (Romani 6:23); sau : „Acum dar nu este nicio osândire pentru cei ce sunt în Hristos Isus” (Romani 8:1); „dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos” (Efeseni 2:4, 5) sau chiar: „Împacă-te cu Dumnezeu”, aşa cum ne spune versetul de astăzi.

Zelul misionar al lui Pavel a ajuns atât de puternic, încât la un moment dat a scris: „Aşa că, de la Ierusalim şi ţările dimprejur, până la Iliric, am răspândit cu prisosinţă Evanghelia lui Hristos” (Romani 15:19). Ce asigurare! Am putea noi, tu şi cu mine, să spunem la fel? Tu le împărtăşeşti Evanghelia celor din lista ta de contacte? Sper ca răspunsul tău să fie un „da” răsunător.

#răspândeşteEvanghelia #trimiteunBCastăzi

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video