Cea mai bună poliţă de asigurare

Căci scut şi pavăză este credincioşia Lui. (Psalmii 91:4)

James Stewart este considerat actorul american preferat al secolului XX. Cel mai probabil motivul este participarea sa în al Doilea Război Mondial şi nu atât de mult faptul că a fost un actor bun. Stewart s-a înrolat în forţele aeriene, a încheiat douăzeci de misiuni, care au justificat ascensiunea lui din gradul de soldat la cel de colonel şi, în cele din urmă, general de comandament. În martie 1941, pe când făcea pregătiri pentru a merge la război, tatăl lui i-a trimis o scrisoare în care i-a scris următoarele: „Dragul meu Jim: La scurtă vreme după ce vei fi citit această scrisoare, vei fi pornit pentru a înfrunta unele din cele mai mari pericole din viaţa ta. În această scrisoare ţi-am trimis şi un exemplar din Psalmul 91. Acest psalm va lua locul fricii şi al îngrijorării.” Adăpostindu-se mental în făgăduinţele din Psalmul 91, Stewart s-a simţit în siguranţă în timpul războiului şi s-a întors de acolo teafăr şi nevătămat.

Ştiai că şi noi, tu şi cu mine, suntem implicaţi într-un război? Mama tuturor războaielor. Noi am fost aruncaţi într-o luptă care este responsabilă de toate decesele din istorie, de toate bolile şi de toate dezastrele naturale. Lumea noastră este câmpul de bătălie pe care se confruntă două mari puteri. Fie că vrem sau nu, cu toţii suntem angrenaţi în acest război ale cărui repercusiuni ajung până în cele mai îndepărtate colţuri ale lumii şi ating chiar şi cerul. Vreau să îţi vorbesc despre marele conflict dintre bine şi rău.

Urmând exemplul lui Stewart, dacă vrem să ieşim teferi din această mare luptă cosmică, atunci trebuie să ne adăpostim în făgăduinţele protecţiei lui Dumnezeu, scrise în Psalmul 91. Psalmistul a enumerat mai multe pericole care ne pândesc în orice clipă: capcanele ascunse, ciuma morţii, pericolele înfricoşătoare din noapte, săgeata care zboară ziua, ciuma care umblă în întuneric şi molima care bântuie ziua-n amiaza mare. Suntem pregătiţi să înfruntăm aceste atacuri?

Văzând toate pericolele descrise în Psalmul 91, eu cred că tu şi cu mine avem nevoie de o poliţă de asigurare foarte bună, care să ne poate proteja de toate lucrurile acestea. Dar acum vine partea cea mai bună: această poliţă este gratuită. Dacă o doreşti, Dumnezeu „va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale” (Psalmii 91:11). La fel ca şi Steward, noi ne vom întoarce teferi şi nevătămaţi acasă, la locuinţa din cer.

#protecţiedivină

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video