Constructorul de poduri

În Numele lui Hristos: împăcaţi-vă cu Dumnezeu! (2 Corinteni 5:20)

Au fost odată doi fraţi care trăiau la ferme alăturate. Timp de mai bine de patruzeci de ani, ei au lucrat împreună, împărţind unul cu celălalt echipamentul şi ajutându-se reciproc. Într-o zi, o simplă neînţelegere s-a transformat într-o problemă majoră, care în cele din urmă a degenerat într-un schimb de vorbe insultătoare. Au trecut luni bune în care ei nu s-au văzut şi nu şi-au spus nici măcar un cuvânt. Timpul trecea. Într-o zi, Julio, cel mai mare, era la ferma lui când la poarta lui a bătut un bărbat cu o trusă de scule.

– Îmi caut de lucru, îi spuse bărbatul. Aveţi nevoie de ajutor la fermă?

– Da, chiar am nevoie de ajutor, răspunse Julio. Vezi şanţul de acolo? Este la graniţa dintre ferma mea şi a fratelui meu. El l-a făcut foarte adânc pentru ca eu să nu îl pot traversa. Aş vrea să îmi construieşti un gard foarte înalt, atât de înalt încât nimeni să nu poată vedea ferma fratelui meu mârşav.

– Foarte bine, prietene, voi începe lucrul de îndată. Am nevoie doar de o lopată pentru a săpa gropile pentru piloni.

În timp ce dulgherul se apuca de lucru, Julio a plecat la oraş. Când s-a întors, a rămas mut văzând lucrarea făcută de dulgher. În locul unui gard, el construise un pod; iar de cealaltă parte a podului era fratele lui mai tânăr, care, la vederea fratelui mai mare, a întins braţele şi a spus:

– Fratele meu, după tot ce am făcut eu în ultimele luni, este incredibil că tu îţi mai poţi dori să ne împăcăm. A sosit clipa să lăsăm totul în urma noastră. Cei doi fraţi s-au întâlnit la mijlocul podului şi s-au îmbrăţişat. Dulgherul îşi pregătea trusa cu scule pentru a pleca.

– Aşteaptă! Nu pleca, mai rămâi câteva zile, mai vreau să îţi dau şi alte proiecte, spuse Julio.

– Mi-ar face plăcere să rămân, dar mai am multe poduri de construit.

Ce nume i-aţi da voi dulgherului din poveste? Eu l-aş numi „constructor de poduri”. Tu şi cu mine, noi, am fost numiţi de Dumnezeu ca să construim poduri şi să refacem relaţiile stricate, pentru că Isus, conducătorul nostru, a construit un pod pentru a ne aduce mai aproape de Dumnezeu. Ce mai aştepţi? Începe şi tu să construieşti poduri care să ne apropie unii de alţii.

#eusuntunpontif #construindpoduri

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video