La drum, către cer, clasa întâi

Prin rănile Lui aţi fost vindecaţi. (1 Petru 2:24)

La începutul lunii iulie 2014, actriţa Ami Adams a atras atenţia presei de ştiri. În realitate, trebuie să recunosc că nu este nimic ciudat ca o persoană celebră să fie subiectul ştirilor. Dar ce este curios este că apariţia lui Amy nu a avut nimic de-a face cu cariera ei reuşită, nici cu filmarea peliculei mult aşteptate Batman şi Superman. Ea a atras atenţia mediatică datorită unui gest de smerenie. Pe când se pregătea să se îmbarce la bordul unui avion care zbura de la Detroit la Los Angeles, Amy a luat următoarea decizie surprinzătoare: să renunţe la locul ei de la clasa întâi pentru a-l ceda unui soldat din Forţele Armate americane. Adams, care a fost nominalizată de cinci ori la Oscar, a preferat să călătorească cinci ore la clasa economic, cedându-i soldatului privilegiul de a călători la prima clasă. Nu ţi se pare acesta un gest de umilinţă?

Fără a devaloriza gestul lui Amy, noi nu trebuie să uităm că cel mai sublim gest de umilinţă pe care l-a cunoscut universul a fost cel al lui Isus. Pavel exprimă acest lucru în declaraţia următoare: „Să aveţi în voi gândul acesta, care era şi în Hristos Isus: El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu, ci S-a dezbrăcat pe Sine Însuşi şi a luat un chip de rob, făcându-Se asemenea oamenilor. La înfăţişare a fost găsit ca un om, S-a smerit şi S-a făcut ascultător până la moarte, şi încă moarte de cruce!” (Filipeni 2:5-8).

Hristos a „renunţat la ceea ce îi aparţinea”: a părăsit tronul din cer, poziţia egală cu Dumnezeu şi „s-a umilit pe Sine Însuşi”. El nu a renunţat la condiţia Sa divină din cer pentru a coborî jos pe pământ şi a primi – chiar şi aşa puţin – onoarea unui monarh pământesc. Nu! El a schimbat poziţia din cer pentru a veni aici jos, ca să moară pe cruce. El a schimbat viaţa Lui pentru moartea noastră; a ocupat locul nostru pentru ca noi să primim ceea ce nu merităm. Umilinţa Sa face posibil ca marile porţi divine să fie deschise pentru noi. Datorită Lui, astăzi tu poţi călători spre cer ca pasager la clasa întâi.

#sprecerlaclasaîntâi

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video