Leacul divin

Aceştia […] şi-au spălat hainele şi le-au albit în sângele Mielului. (Apocalipsa 7:14)

Pe vremea când era în anul doi de facultate, Danny şi-a propus ca, într-un fel sau altul, să facă parte din echipa de baschet Virginia Cavaliers. În 16 martie 2014, Cavaliers trebuiau să joace o finală de campionat împotriva Universităţii din Duke; aceasta era ultima ocazie pentru Danny ca să îşi împlinească visul. Întrebarea era: cum să facă acest lucru? Dându-şi seama că întotdeauna antrenorii echipei se îmbrăcau în costum de culoare închisă, cu cravată portocalie, Danny a mers la Walmart, şi-a cumpărat un costum de culoare închisă şi o cravată portocalie şi s-a îmbrăcat, arătând ca unul din asistenţii antrenorului principal. Ce crezi că s-a întâmplat? La sfârşitul primei reprize de joc, el mergea la pas în spatele celor care se îndreptau spre vestiar şi s-a aşezat lângă unul din jucătorii din echipă. Îmbrăcat ca unul dintre antrenori, nimeni nu s-a îndoit că nu făcea parte din echipă.

La sfârşitul jocului, Danny, zâmbind, a sărbătorit alături de jucători, strângând mâna antrenorului principal din Duke, având insigna campionatului cusută pe costum. În cele din urmă, un agent de pază şi-a dat seama că băiatul era un impostor, dar înainte de a-l prinde, Danny a reuşit să se strecoare şi să scape în mulţime. Danny arăta ca un membru al echipei, dar nu era. Se poate ca şi noi să fi crezut că suntem creştini, să părem că facem parte din echipa Cavaliers? Cu alte cuvinte, am putea simula că suntem ceea ce de fapt nu suntem în realitate. Este şi cazul tău? Dacă da, atunci tu suferi de o boală teribilă, cunoscută sub numele de ipocrizie spirituală. Dar aş vrea să ştii că există un leac puternic împotriva acestei boli: „Te sfătuiesc să cumperi de la Mine […] haine albe, ca să te îmbraci cu ele şi să nu ţi se vadă ruşinea goliciunii tale, şi doctorie pentru ochi, ca să-ţi ungi ochii şi să vezi” (Apocalipsa 3:18).

Pentru a fi creştin, nu este nevoie să mergi la magazin să cumperi ceva, nici să imiţi felul de a se îmbrăca al fratelui Iosif, nici al sorei Maria. Dacă într-adevăr îţi doreşti să faci parte din echipa lui Hristos, atunci tu trebuie să mergi la El pentru a-ţi da haina dreptăţii Sale. Ai simţământul că nu meriţi ca Dumnezeu să te mântuiască? Atunci aminteşte-ţi ce a spus Isus: „Pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară” (Ioan 6:37).

#leaculdivin

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor