Mută piatra

Dumnezeu este ajutorul meu. (Psalmii 54:4)

În cartea lui, Hot Illustrations for Youth Talks [Ilustraţii de neuitat pentru tineri], Wayne Rice relatează povestea unui copil care se juca liniştit în nisip. Avea camionaşe, maşinuţe, un cub de plastic şi, desigur, o lopăţică. Toată ziua făcuse drumuri şi tuneluri cu lopăţica, până când a dat peste o piatră mare în mijlocul drumului lui. Băieţelul săpă în jurul pietrei, hotărât să o mute puţin câte puţin. Dar nu putu să o dea la o parte de acolo.

Micuţul făcu tot ce putu pentru a muta piatra enormă, dar de fiecare dată când credea că o mutase, îşi dădea seama că piatra rămăsese exact în acelaşi loc. Băiatul „ofta, se zbătea, împingea, dar tot ce a reuşit să facă a fost să îşi zdrobească mâinile. Când a obosit şi nu a mai putut, a început să plângă. În tot acest timp, tatăl lui îl privea pe fereastră. Când a văzut că băiatul a început să plângă, s-a apropiat de el şi l-a întrebat:

– Fiul meu, de ce nu îţi foloseşti toată puterea pe care o ai?

Printre suspine, băiatul răspunse:

– Tata, am încercat chiar de mai multe ori. Mi-am folosit toată puterea.

– Nu, fiule. Nu ţi-ai folosit toată puterea pe care o ai. Nu m-ai chemat.

Atunci tatăl se aplecă, prinse piatra şi cât ai clipi din ochi, o dădu din drum.

Dacă şi tu eşti ca mine, îmi închipui că şi tu ai luptat cu „pietre” care te împiedicau să avansezi pe drumul către cer. Care este „piatra” ta? Ai încercat să ridici obstacolele din viaţa ta de unul singur, prin forţele proprii? Ai luptat din tot sufletul tău, doar pentru a descoperi că, în cele din urmă, cazi din nou şi din nou, în aceleaşi păcate?

Dacă eşti obosit şi frustrat de incapacitatea de a muta aceste păcate din viaţa ta, atunci acum este momentul potrivit pentru a cere ajutorul Tatălui tău ceresc. Spune-I lui Isus să vină şi să ridice pentru tine această „piatră” care pare că nu poate fi mutată din drumul tău. Poţi deja anticipa glasul Său duios care îţi spune: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10).

#Dumnezeumutăpietrele #Dumnezeuîmidăputere

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor