Meditează la ceea ce nu se vede

A rămas neclintit, ca şi cum ar fi văzut pe Cel ce este nevăzut. (Evrei 11:27)

A fost odată un prinţ care trăia într-o ţară vecină cu a ta și suferea de o deformare fizică: era foarte cocoşat. Pentru a-ţi face o idee, cocoaşa lui semăna cu cocoaşa lui Quasimodo, renumitul cocoşat de la Notre Dame. Într-o zi, tatăl lui, regele, i-a pus următoarea întrebare: „Fiul meu, ce cadou doreşti de ziua ta?”

Ochii tânărului s-au luminat şi, cu mare efort, s-a îndreptat de tot, apoi a răspuns: „Aş vrea să mi se facă o statuie, dar fără cocoaşă.” După cum era de aşteptat, regele încredinţă realizarea acestei opere celui mai bun sculptor din regat. După câteva luni, statuia zveltă a fost pusă în grădina privată a prinţului. În fiecare dimineaţă, tânărul admira din priviri frumoasa statuie, străduindu-se de fiecare dată să imite poziţia dreaptă pentru a-i semăna tot mai mult. Zi de zi, el îşi îndrepta spatele. Scopul lui era să reuşească în cele din urmă să aibă o postură la fel de regală ca statuia. Timpul trecea şi oamenii din sat au început să spună: „Aţi observat că spatele prinţului se îndreaptă tot mai mult?” „Da, este adevărat, spatele lui nu mai este la fel de îndoit ca înainte.” Ştii ce a făcut tânărul prinţ când a auzit aceste comentarii? El şi-a dublat eforturile sale. Într-o zi, minunea s-a întâmplat! Prinţul moştenitor s-a ridicat în picioare, s-a îmbrăcat, s-a întins şi atunci a observat că acum era la fel de zvelt ca superba statuie din grădină. Privind la acea imagine, cocoşatul s-a transformat progresiv.

Tu eşti un prinţ al Regelui ceresc. Te simţi jenat sau ruşinat de defectele tale spirituale şi de greşelile morale? Simţi păcatul ca o cocoaşă pusă pe spatele tău? Dar am o veste bună pentru tine: nu te mâhni, aţinteşte-ţi privirea spre Isus şi Duhul Sfânt. Artistul divin va realiza o operă care îţi va transforma viaţa. Îţi aminteşti de experienţa lui Moise? În ciuda tuturor nedesăvârşirilor şi eşecurilor lui, „a rămas neclintit, ca şi cum ar fi văzut pe Cel ce este nevăzut” (vezi Evrei 11:27). Pavel spunea că, privind la Hristos, „suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui” (2 Corinteni 3:18) până când vom ajunge la „statura plinătăţii lui Hristos” (Efeseni 4:13).

La începutul acestei noi zile, aminteşte-ţi că, dacă nu vei mai privi la defectele tale şi îţi vei îndrepta privirea spre Isus, la un moment dat, cei din jurul tău vor spune: „Uite, acest tânăr seamănă atât de mult cu Domnul lui!”

#priveştelaHristos

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video