Priveşte şi partea pozitivă

Ca nişte întristaţi şi totdeauna suntem veseli; ca nişte săraci, şi totuşi îmbogăţim pe mulţi; ca neavând nimic, şi totuşi stăpânind toate lucrurile. (2 Corinteni 6:10)

Un naufragiat a ajuns pe o insulă pustie. Confruntat cu această tragedie, el a pregătit două liste: una pe care să scrie lucrurile rele, şi cealaltă pentru a le scrie pe cele bune. Iată ce a scris el: „Sunt singur pe o insulă. Este foarte rău. Dar am ce să mănânc şi asta este foarte bine. Nu am haine să îmi acopăr trupul, este foarte rău. Dar pe insulă este atât de cald, încât nu am nevoie de haine, ceea ce este foarte bine. Dacă sunt atacat de vreun animal, nu am arme cu care să mă apăr, asta este foarte rău. Dar pot totuşi să văd un lucru bun: plaja este atât de lungă şi nu am văzut niciun animal sălbatic.”

Se pare că acest om avea întotdeauna un motiv specific pentru care să fie recunoscător şi mulţumit chiar şi în nefericirea lui. Este o tragedie să ne consacrăm timpul pentru a ne plânge de lucrurile rele care ni se întâmplă. De fapt, atunci când ne folosim energia pentru a ne plânge de ceea ce este „nedrept”, despre viaţă, atunci irosim momente preţioase pe care le-am putea consacra mulţumirilor la adresa lui Dumnezeu pentru binefacerile Lui şi pentru lucrurile bune şi frumoase cu care ne înconjoară.

Ştii ce face un câine când se apropie de o floare? El nu rămâne mut de uimire văzând culoarea, mirosul sau frumuseţea florii. Câinii mai mici, în loc să se bucure de mirosul florii, încep să depisteze urina altor câini. Să nu credeţi că noi suntem diferiţi în acest aspect. Noi, fiinţele umane, încercăm să ne concentrăm atenţia pe spinii trandafirilor, deşi aceşti spini sunt mult mai mici decât splendidele petale.

Ai motive să vorbeşti despre bunătatea şi puterea lui Dumnezeu? Despre aerul, viaţa, natura, prietenii, familia, tinereţea ta? Încearcă să îţi dai seama că lucrurile cele mai preţioase din viaţa ta ţi-au fost date în dar. Dumnezeu a fost bun; deşi se pare că „nu avem nimic,” totuşi noi „stăpânim toate lucrurile” (2 Corinteni 6:10), pentru că Dumnezeu ne „umple inima de bucurie” (Eclesiastul 5:20). Astăzi, concentrează-ţi atenţia pe partea pozitivă a lucrurilor care ţi se întâmplă în viaţă.

#suntrecunoscător

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video