Atitudine

Pregătiţi calea, luaţi orice piedică. (Isaia 57:14)

J. Sidlow Baxter, în cartea sa Awake, My Heart [Trezeşte-te, inima mea], a scris: „Care este diferenţa dintre un obstacol şi o ocazie? Atitudinea noastră. Orice ocazie are o dificultate şi orice dificultate este o ocazie.” Sigur? În timp ce citea anunţurile dintr-un ziar, un tânăr a crezut că şi-a găsit meseria visurilor lui. Când a sunat pentru a solicita postul, a fost informat că trebuia să se prezinte la ora zece dimineaţa pentru un interviu. Ziua următoare, chiar dacă a plecat destul de devreme de acasă, alţi nouă candidaţi erau deja ajunşi înaintea lui la birou. Cu o anumită dezamăgire, şi-a înscris numele pe listă şi a început să-i analizeze pe ceilalţi prezenţi. După un moment de analiză atentă, a concluzionat că ceilalţi candidaţi erau mai competenţi decât el şi se gândea că nu avea nicio şansă să obţină postul.

Totuşi, în loc să renunţe, a decis să profite de ocazia pe care o avea în faţă. A scris pe foaie câteva cuvinte şi i-a spus secretarei că era urgent să-i transmită acest mesaj patronului chiar în acel moment. Pe foaie scria următoarele: „Dragă domnule, sunt tânărul care este al zecelea de pe listă. Vă rog să nu luaţi nicio decizie înainte de a mă fi văzut!” Când patronul a citit aceste cuvinte, a admirat o asemenea atitudine şi l-a angajat.

Este de necontestat că, pe ruta spre creşterea personală, dificultăţile şi ocaziile par să fie două faţete ale aceleiaşi piese. Îţi aduci aminte de Zacheu? Biblia spune că îşi dorea să poată să-l vadă pe Isus, dar avea o problemă: „Nu putea din pricina norodului, căci era mic de statură” (Luca 19:3). El nu putea să-şi schimbe înălţimea şi nici să scape de mulţime, dar putea să ia atitudine şi să facă faţă obstacolelor care îl împiedicau să profite de ocazia de a-L vedea pe Învăţătorul. Dacă voia într-adevăr să-L vadă pe Mântuitorul, Zacheu trebuia să gestioneze dificultatea sa într-o manieră creativă. Şi ce a făcut? A urcat într-un copac, iar de acolo a putut să-şi atingă obiectivul. De fapt, Zacheu nu doar că L-a văzut pe Isus, însă chiar Isus S-a autoinvitat la el acasă (v. 5–7).

Dificultăţile sunt ocazii care te ajută să continui să dezvolţi cea mai bună versiune a ta. Urmează exemplul lui Zacheu şi depăşeşte obstacolele.

#învingeobstacolele #ocaziile

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video