Un semn la numele tău

Tată, iartă-i, căci nu ştiu ce fac! (Luca 23:34)

Înainte de a urca pe tronul Franţei, regele Ludovic al XII-lea, numit şi „Tatăl poporului”, avea mulţi adversari. De îndată ce a fost încoronat, a apelat la consilierii săi şi le-a ordonat să pregătească o listă cu toţi opozanţii şi duşmanii săi. Primind documentul, regele marcă cu o cruciuliţă toate numele de pe listă.

Când această veste a ajuns la urechile duşmanilor săi, aceştia din urmă au încercat să fugă, deoarece pentru ei, această cruciuliţă era sinonimă cu o sentinţă de moarte. Aflând de spaima criticilor lui, Ludovic al XII-lea a decis să-i cheme pe fiecare şi să le vorbească, să le explice că acea cruciuliţă era mai degrabă un semn de iertare, nu de pedeapsă. A mai continuat să le spună că acest semn îi permitea să urmeze exemplul lăsat de Hristos când, la crucea de pe Calvar, a strigat: „Tată, iartă-i, căci nu ştiu ce fac!” (Luca 23:34).

Cu acest gest de iertare, Ludovic al XII-lea şi-a arătat măreţia ca monarh şi ca fiinţă umană. Fără îndoială, Napoleon Bonaparte avea dreptate când a spus: „Iertarea ne face superiori celor care ne-au rănit.” Hristos Şi-a demonstrat superioritatea iertându-i pe cei care L-au dat la moarte şi continuă să dea dovadă de măreţie când, zi după zi, pune iertarea Sa la dispoziţia noastră. El, care nu a păcătuit niciodată, a pus o cruce lângă păcatele tale, nu pentru a te condamna, ci pentru a te salva. Prin moartea Sa pe cruce, tu poţi primi „iertare de păcate şi moştenirea împreună cu cei sfinţiţi” (Faptele 26:18).

Dacă şi mie mi se mai întâmplă, sunt sigur că şi tu ai mai păcătuit şi nu ai ajuns încă la standardul divin, călcând poruncile Regelui universului. Dar soluţia nu este să fugi din prezenţa Monarhului ceresc, ci să mergi la El şi, precum fiul risipitor, să-i spui: „Tată, am păcătuit împotriva cerului şi împotriva Ta” (Luca 15:21). Poţi să te încrezi pe deplin în aceste cuvinte: „Vă scriu, copilaşilor, fiindcă păcatele vă sunt iertate pentru Numele Lui” (1 Ioan 2:12). Lângă numele tău, Dumnezeu a pus o cruce. Nu uita asta niciodată!

#ocruciuliţălângănumelemeu #iertaredivină

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video