Ai întrebări pentru Iona?

Iona a stat în pântecele peştelui trei zile şi trei nopţi. (Iona 1:17)

Pastorul se apropie de o fetiţă din biserica lui şi o întrebă:

– Ce ai sub braţ?

– O carte care vorbeşte despre povestea lui Iona şi a balenei, îi răspunse ea.

– Foarte bine. Şi crezi că această poveste în care se spune că Iona a stat trei zile în pântecele balenei este adevărată?

– Bineînţeles că da.

– Cu adevărat? Tu crezi că un om poate rezista atâta timp în pântecele unei balene şi apoi să iasă de parcă nimic nu s-a întâmplat?

– O da, eu cred asta, pentru că această poveste este din Biblie.

– Ai putea să îmi demonstrezi că această poveste este reală, o mai întrebă pastorul.

Fetiţa reflectă puţin la întrebare, apoi răspunse:

– Nu aş putea să îţi demonstrez acum, dar îţi promit că atunci când voi ajunge în cer, îl voi căuta pe Iona, îi voi pune întrebări şi apoi vă voi putea demonstra că povestea lui a fost reală.

Pastorul nu s-a oprit aici şi îi puse încă o întrebare:

– Dar ce faci dacă ajungi în cer şi nu îl găseşti acolo pe Iona?

– În acest caz, cred că va trebui să îl întrebaţi singur.

Deşi această conversaţie ţi se poate părea amuzantă, ea doreşte să ne deschidă ochii faţă de o realitate groaznică: a te îndoi de veridicitatea istorică a relatărilor biblice este un bilet care te va duce pentru veşnicie direct într-un alt loc decât cerul. Aş dori să clarific faptul că în textul original nu se spune „balenă”, ci un „peşte mare”. De fapt, în nicio versiune a Bibliei nu se traduce prin termenul „balenă” expresia dag gadol. „Balena” nu este decât un gest de creativitate din partea educatorilor, pentru ca şi cei mici să poate înţelege povestea, căci pentru ei, balena este alegerea excelentă pentru „peştele mare” care l-a înghiţit pe Iona.

Despre istoricitatea relatării, să nu uităm că în Matei 12:40, Isus privea experienţa lui Iona ca fiind o întâmplare veridică şi o compara cu moartea şi învierea Sa. Tu crezi în moartea şi învierea lui Hristos? Atunci trebuie să crezi şi în experienţa lui Iona dacă îţi doreşti să fii în cer!

#Bibliaestedemnădeîncredere

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor