Puterea nu este în tine

Căci n-am venit să chem la pocăinţă pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi. (Matei 9:13)

Un tânăr s-a apropiat de pastorul bisericii şi i-a spus:

– Pastore, îmi doresc din toată inima să fiu un bun creştin. Dar problema mea este că sunt pe deplin convins că voi reîncepe să păcătuiesc. Nu voi putea rezista ispitei!

Pastorul a încercat să-l consoleze şi să-i explice că, într-un fel sau altul, noi toţi ne confruntăm cu aceeaşi realitate tristă.

– Altfel, îi spuse pastorul, ceea ce ne spune Dumnezeu cu adevărat în Cuvântul Său este că: „Dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri şi adevărul nu este în noi” (1 Ioan 1:8). Faptul că suntem dintre păcătoşi nu este tocmai acesta un motiv solid pentru a apela la Isus? Permite-mi să ilustrez astfel pentru tine, spuse pastorul. Acum câteva luni, una dintre surorile din biserică a suferit o intervenţie chirurgicală. Operaţia era foarte riscantă, dar ea nu avea o altă opţiune pentru a se vindeca de boala ei. Crezi că nu a avut complicaţii? A avut multe. Dar îţi voi spune cum a procedat: de fiecare dată când apărea vreo problemă, fără să mai piardă timpul ezitând, ea mergea să-l caute pe medic. Şi ce făcea medicul? Căuta de fiecare dată o soluţie!

Înţelegi? Atâta timp cât vom fi pe acest pământ, păcatul nu va înceta să fie o problemă pentru copiii lui Dumnezeu. Dacă vei aştepta până ai învins toate păcatele pentru a merge le Isus, nu vei merge niciodată. Dacă problema ta este păcatul, cel mai bun loc pentru tine este acolo unde se află unicul medic capabil să găsească o soluţie pentru toate bolile spirituale provocate de păcat. Isus declara: „Căci n-am venit să chem la pocăinţă pe cei neprihăniţi, ci pe cei păcătoşi” (Matei 9:13). Eşti şi tu un păcătos? Te lupţi să învingi o tendinţă păcătoasă? Vino la Domnul! El aşteaptă persoane ca tine, nu pentru a le condamna, ci pentru a le spăla şi pentru a le da mântuirea.

Când simţi că nu mai poţi să continui cu experienţa ta creştină, care e în declin constant, adu-ţi aminte de cuvintele imnului lui Lewis Jones: „Vrei să distrugi puterea păcatului? Forţa e în Hristos Isus […] Sunt puternic, puternic, da, mai mult ca învingător, prin sângele lui Isus care a murit.” Puterea nu este în tine, ci în Hristos.

#putereaeînDumnezeu #Isusestesoluţia

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor