Mântuire pentru toţi

Pentru că viaţa a fost arătată şi noi am văzut-o şi mărturisim despre ea şi vă vestim viaţa veşnică, viaţă care era la Tatăl şi care ne-a fost arătată. (1 Ioan 2:2)

Cu toate că Titanicul avea o capacitate de mai bine de trei mii de persoane, bărcile de salvare nu puteau să primească decât puţin peste o mie de pasageri. De ce nu s-au făcut pregătirile necesare pentru salvarea tuturor în caz de urgenţă? Pentru că nimeni nu credea că acest vapor s-ar putea scufunda. De ce să ai bărci de salvare dacă nici chiar Dumnezeu nu ar fi putut să scufunde maiestuoasa navă.

Către miezul nopţii, când majoritatea pasagerilor dormeau liniştiţi, s-a auzit alarma care anunţa evacuarea de urgenţă a tuturor pasagerilor. Protocolul de evacuare prestabilit a fost pus în aplicare: mai întâi femeile şi copiii. Acesta îi condamna pe toţi bărbaţii la moarte. S-a respectat de asemenea şi un protocol nescris: protejarea vieţilor celor bogaţi. Potrivit comisiei care a investigat naufragiul, din cele o mie cinci sute de persoane care au murit, 38% erau dintre pasagerii de clasa întâi; 57% din pasagerii de clasa a doua şi 74% din pasagerii de clasa a treia. Fără îndoială, pe Titanic, viaţa ta depindea de cantitatea de bani pe care o posedai.

Ce s-ar întâmpla cu tine dacă Dumnezeu ar decide să ducă la cer doar pe femei şi pe copii? Dar dacă mântuirea ta ar depinde de poziţia economică? Probabil, mai mulţi dintre noi am fi condamnaţi să înotăm până la ultima suflare, în iazul de foc menţionat în Apocalipsa 20. Dar, spre deosebire de Titanic, bunul nostru Părinte ceresc a făcut pregătirile pentru ca toţi, fără discriminare de sex, vârstă sau poziţie socială, să putem avea acces la Împărăţia cerurilor. Este o barcă de salvare care ne aşteaptă pe mine şi pe tine.

Această lume se îndreaptă spre sfârşit. Crezi că ceea ce vezi acum nu va fi niciodată distrus? Vei accepta tu mântuirea care îţi oferă posibilitatea de a trăi veşnic? Pavel scria: „Isus Hristos, care S-a dat pe Sine Însuşi ca preţ de răscumpărare pentru toţi” (1 Timotei 2:5-6). Isus doreşte să te mântuiască, El doreşte cu ardoare să te ducă la cer şi, pentru aceasta, a făcut tot ceea ce era nevoie ca tu să trăieşti cu El pentru veşnicie.

#harulluiDumnezeu #mântuirefărămargini

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video