Sfârşitul se apropie!

Sfârşitul tuturor lucrurilor este aproape. (1 Petru 4:7)

Eduard J. Smith, căpitanul Titanicului, ştia oare că era în pericol să întâlnească aisberguri în acea noapte fatidică? Toate dovezile pe care le avem arată că da. Mai mult, în acea noapte i-a ordonat ofiţerului al şaselea să facă un calcul exact al timpului rămas până la întâlnirea gheţarilor. Echipajul vaporului era conştient de existenţa pericolului real de a intra în coliziune cu un bloc de gheaţă, dar nimeni nu a ordonat reducerea vitezei vaporului.

Deşi marea arăta un calm relativ, radiotelegrafii au primit diverse avertismente. La ora nouă seara, Mesaba trimitea următorul mesaj către cabina Titanicului: „La orizont, numeroase mase compacte de gheaţă şi un număr mare de aisberguri enorme, precum şi câmpuri de gheaţă. Timpul este bun.” Se pare că Jack Philip, telegrafistul Titanicului, a ignorat prima parte a telegramei pentru a se fixa pe ultima parte: „Timpul este bun”, pentru că nu a comunicat acest mesaj postului de comandă. Mai târziu, ajungea un alt avertisment de la Californian, spunând că au trebuit să se oprească pentru că vaporul lor era înconjurat de blocuri de gheaţă. Dar nimeni nu a luat în seamă această avertizare. La ora unsprezece seara, majoritatea pasagerilor dormeau liniştiţi; dar la ora 23:30 se auzea un mesaj fatal: „Aisberg la orizont!” Ignorarea mesajelor de avertizare a pecetluit soarta Titanicului, condamnându-l la pieire în apele îngheţate ale oceanului.

Profetul Ezechiel scria acum mult timp: „Vine sfârşitul, vine sfârşitul; se trezeşte împotriva ta! Iată că a şi venit!” (Ezechiel 7:6). De-a lungul anilor, am tot auzit acest mesaj, am văzut pretutindeni semnele de avertizare, indicând că sfârşitul lumii „este aproape, este chiar la uşi” (Marcu 13:29). Dar care a fost atitudinea noastră în faţa unor astfel de avertismente? Nu cumva le-am ignorat precum cei din echipajul Titanicului?

Nu ştiu cât timp va mai trece până când această planetă va fi distrusă. Dar ştiu un lucru: profetul spune că sfârşitul „se trezeşte împotriva ta”; înseamnă că mai mult decât un fenomen global, sfârşitul are o conotaţie personală. Tu şi cu mine trebuie să ne pregătim pentru acest moment care se apropie. Când şi cum vom fi pregătiţi? Punându-ne viaţa în mâinile lui Dumnezeu. Când? Pavel spune: „Iată că acum este vremea potrivită; iată că acum este ziua mântuirii!” (2 Corinteni 6:2).

#sfârşitulseapropie #asigură-tecuIsus

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video