În doar câteva cuvinte

Vouă tuturor, care sunteţi preaiubiţi ai lui Dumnezeu… (Romani 1:7)

Se spune că Ernest Hemingway declara că ar putea scrie un roman folosind doar şapte cuvinte. Cei care l-au auzit nu au crezut că este posibil, provocându-l să treacă la acţiune. Hemingway a luat o bucată de hârtie şi a scris: „De vânzare: încălţăminte de bebe, fără probă.” Luând ca bază această anecdotă din viaţa celebrului scriitor, revista digitală Smith le-a cerut cititorilor săi să rezume viaţa în doar şase cuvinte. Sub sloganul: „Toţi au o istorie”, mii de cititori s-au grăbit să accepte provocarea. Potopul de fraze a fost aşa de mare, încât s-a publicat o carte, Not Quite What I Was Planning (Nu chiar ce îmi planificasem), una dintre cele mai vândute opere, potrivit listei oferite de New York Times. Aici sunt câteva exemple de fraze trimise de cititori:

„Un tren mare în obscuritate.”

„Născut în deşert, întotdeauna mi-e sete.”

„Blestemat cu cancer; binecuvântat cu prieteni.”

„Speriat să trăiesc, frică să trăiesc.”

„Nu sunt un bun creştin, dar încerc.”

Gândeşte-te o clipă: dacă ar trebui să-ţi rezumi viaţa în şase cuvinte, ce ai spune? Nu e deloc o sarcină uşoară, nu-i aşa? Totuşi ar fi bine să avem o frază care să rezume ceea ce suntem şi ceea ce trăim. Elaborându-ne propria frază, voi împărtăşi cu tine un model utilizat de apostolul Pavel pentru a rezuma viaţa credincioşilor de la Roma. Sună cam aşa: „Când ceea ce e bun e scurt, e de două ori mai bun.” Pavel nu foloseşte şase cuvinte, ci doar trei: „preaiubiţii lui Dumnezeu” (Romani 1:7). Da, viaţa ta se rezumă la faptul că Dumnezeu te iubeşte. Comentând declaraţia biblică, dr. Pablo Perla declara în scris: „Este esenţial să ştim ce suntem noi: preaiubiţi ai lui Dumnezeu! Nu este nimic mai mare şi nici mai bun ca această realitate” (Amados de Dios, [Preaiubiţi ai lui Dumnezeu], p. 9).

Dacă nu ai putut să-ţi găseşti propriul rezumat, cred că ceea ce a spus apostolul este mai mult decât suficient pentru tine. În mijlocul tuturor schimbărilor din viaţa ta, ceea ce este permanent şi invariabil este că tu eşti o fiinţă iubită de Dumnezeu. Uite rezumatul potrivit!

#preaiubitalluiDumnezeu #Dumnezeumăiubeşte #viaţameaîncuvintepuţine

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video