Cine este în preajma ta?

Nu vă mai încredeţi dar în om… Căci ce preţ are el? (Isaia 2:22)

În cartea Ne souille pas ta vie (Nu-ţi murdări viaţa), pastorul David Lopez relatează o experienţă trăită în timp ce conducea maşina într-unul din cartierele rezidenţiale cele mai bogate din Phoenix, Arizona. Deşi era uimit de vilele din acea zonă, o casă i-a captat atenţia în mod special.

Casa era modestă în comparaţie cu cele ce o înconjurau, avea nevoie să fie revopsită şi un pic întreţinută, arătând a fi mai veche. Cum avea o pancartă pe care scria „de vânzare”, pastorul a presupus că, ţinând cont de condiţia ei exterioară, preţul imobilului va fi un fleac. A oprit maşina şi a cerut informaţii despre agenţia imobiliară care se ocupa de acea casă. La scurt timp după aceea, a sunat la agenţia imobiliară pentru a se interesa de preţul „umilei” locuinţe.

– Această casă valorează şapte sute de mii de dolari.

Lui David nu îi venea să creadă ce auzise!

– De ce valorează această casă atâţia bani, având un aspect aşa de deprimant? întrebă el.

Agentul i-a răspuns: „Datorită locaţiei ei. Casele şi lucrurile care o înconjoară îi dau valoare” (p. 55).

Ai prins mesajul? Valoarea casei nu depindea de ea însăşi, ci de elementele care o înconjurau. Cât valorezi tu? Când regele David s-a oprit ca să se cerceteze, nu a putut decât să declare: „Când privesc cerurile – lucrarea mâinilor Tale – luna şi stelele pe care le-ai făcut, îmi zic: „Ce este omul, ca să Te gândeşti la el? Şi fiul omului, ca să-l bagi în seamă?” (Psalmii 8:4,5). El îşi răspunde în Psalmii 144:4: „Omul este ca o suflare, zilele lui sunt ca umbra care trece.” Cât valorează o suflare? Care este valoarea unei umbre? Aceasta suntem noi! Prin noi înşine, valoarea noastră este nesemnificativă.

Tu eşti o fiinţă valoroasă, nu din cauza a ceea ce crezi sau ştii să spui; tu eşti de o mare valoare în raport cu cea mai maiestoasă fiinţă din univers: Isus. A fi cu Isus, a rămâne în Isus, a merge cu Isus, a face ca Isus să împodobească mediul nostru, asta ne dă nouă valoare! Relaţia noastră cu Isus dă valoare şi sens existenţei noastre.

Spune-mi, cine este în jurul tău? Răspunsul va determina valoarea ta.

#câtvalorezi #amvaloare

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor