Şi asta nu ajunge…

Numele Lui va dăinui pe vecie: cât soarele Îi va ţine numele. (Psalmii 72:17)

Dându-şi seama de potenţialul enorm al acestui tânăr care avea doar şaptesprezece ani, unchiul său, o persoană foarte respectată, nu a putut să se abţină şi i-a făcut o ofertă impunătoare.

– John, vreau să te trimit la una dintre cele mai bune universităţi. Poţi alege între Yale, Harvard sau Darmouth. Vei avea o carieră strălucită şi vei putea chiar să ocupi postul meu în parlament.

– Hmmm, va afecta asta convingerile mele creştine? a întrebat tânărul.

– Cred că vei putea continua să fii creştin acceptând oferta mea, îi spuse unchiul.

– Oferta este foarte generoasă, a spus John, dar eu continui să mă întreb dacă ea va afecta convingerile mele personale în legătură cu adevărurile biblice.

– Poate că va trebui să laşi deoparte, temporar, unele din crezurile tale.

– Atunci sunt dezamăgit. Pentru nimic în lume nu aş abandona adevărul, nu sunt dispus să renunţ la principiile mele.

– John, dacă ceea ce tu îţi doreşti e să fii predicator al Sabatului, nu conta pe mine. Mergi, fă-o, dar te avertizez că vei rămâne necunoscut.

Unchiul din poveste este Charles Andrews, un membru al Partidului Democrat, care în 1851 a fost ales în Camera Deputaţilor. Ai mai auzit vorbindu-se despre acest om înainte să citeşti aceste rânduri? Ştii cum s-a numit nepotul care, în opinia lui, ar fi rămas în obscuritate şi nimeni nu l-ar fi cunoscut? Este vorba de J. N. Andrews. Chiar dacă John ar fi avut toate talentele necesare pentru a fi un politician ideal, la vârsta de cincisprezece ani s-a hotărât să devină un predicator al Evangheliei. Cine este mai cunoscut, unchiul Charles sau nepotul John?

J. N. Andrews a devenit un scriitor strălucit şi erudit şi un evanghelist al Bisericii Adventiste. El a fost primul adventist care a scris o carte întreagă despre subiectul zilei de odihnă: Istoria Sabatului şi a duminicii. Mai mult, el a fost primul misionar trimis în Europa. În cinstea lui, cel mai important centru de formare teologică al Bisericii Adventiste îi poartă numele: Universitatea Andrews.

Astăzi, J. N. Andrews este cunoscut în lumea întreagă. În slujba Domnului, el a găsit reputaţia adevărată, cea care trece de orizonturile pământeşti şi ajunge până în faţa tronului Regelui universului. Profeţia unchiului său nu s-a împlinit deloc.

#serviciulcreştin #adevăratulrenume

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Publicate astăzi