Şi asta nu ajunge…

Numele Lui va dăinui pe vecie: cât soarele Îi va ţine numele. (Psalmii 72:17)

Dându-şi seama de potenţialul enorm al acestui tânăr care avea doar şaptesprezece ani, unchiul său, o persoană foarte respectată, nu a putut să se abţină şi i-a făcut o ofertă impunătoare.

– John, vreau să te trimit la una dintre cele mai bune universităţi. Poţi alege între Yale, Harvard sau Darmouth. Vei avea o carieră strălucită şi vei putea chiar să ocupi postul meu în parlament.

– Hmmm, va afecta asta convingerile mele creştine? a întrebat tânărul.

– Cred că vei putea continua să fii creştin acceptând oferta mea, îi spuse unchiul.

– Oferta este foarte generoasă, a spus John, dar eu continui să mă întreb dacă ea va afecta convingerile mele personale în legătură cu adevărurile biblice.

– Poate că va trebui să laşi deoparte, temporar, unele din crezurile tale.

– Atunci sunt dezamăgit. Pentru nimic în lume nu aş abandona adevărul, nu sunt dispus să renunţ la principiile mele.

– John, dacă ceea ce tu îţi doreşti e să fii predicator al Sabatului, nu conta pe mine. Mergi, fă-o, dar te avertizez că vei rămâne necunoscut.

Unchiul din poveste este Charles Andrews, un membru al Partidului Democrat, care în 1851 a fost ales în Camera Deputaţilor. Ai mai auzit vorbindu-se despre acest om înainte să citeşti aceste rânduri? Ştii cum s-a numit nepotul care, în opinia lui, ar fi rămas în obscuritate şi nimeni nu l-ar fi cunoscut? Este vorba de J. N. Andrews. Chiar dacă John ar fi avut toate talentele necesare pentru a fi un politician ideal, la vârsta de cincisprezece ani s-a hotărât să devină un predicator al Evangheliei. Cine este mai cunoscut, unchiul Charles sau nepotul John?

J. N. Andrews a devenit un scriitor strălucit şi erudit şi un evanghelist al Bisericii Adventiste. El a fost primul adventist care a scris o carte întreagă despre subiectul zilei de odihnă: Istoria Sabatului şi a duminicii. Mai mult, el a fost primul misionar trimis în Europa. În cinstea lui, cel mai important centru de formare teologică al Bisericii Adventiste îi poartă numele: Universitatea Andrews.

Astăzi, J. N. Andrews este cunoscut în lumea întreagă. În slujba Domnului, el a găsit reputaţia adevărată, cea care trece de orizonturile pământeşti şi ajunge până în faţa tronului Regelui universului. Profeţia unchiului său nu s-a împlinit deloc.

#serviciulcreştin #adevăratulrenume

Vladimir Polanco
Vladimir Polanco
Asumă-ți fiecare zi din acest an, transformând trecutul în viitor, folosind prezentul. Dumnezeu este Cel care ne poate învăța secretul măsurării timpului. Vladimir Polanco semnează cartea „#urmărește profilul 365 share” apărută la Editura Viață și Sănătate.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video